«Προφανώς και θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο, η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων», επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής επί νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, που έκανε λόγο «για αντιδράσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο από την κυβερνητική συνιστώσα του ΛΑΟΣ στην Κοινοτική Οδηγία», ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι αυτή θα ενσωματωθεί κανονικά, ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που συνδέονται με την σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Αναζητούμε τη βάση για να βάλουμε θεσμικές εγγυήσεις, ώστε οι προστατευόμενοι μάρτυρες να είναι υπεύθυνοι γι´αυτά που καταθέτουν», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να μην ελέγχεται η τυχόν ψευδορκία από την πλευρά του προστατευόμενου μάρτυρα.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την ένταξη στον κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’, Εθνική Σύνταξη Ομογενών, και άλλες επείγουσες διατάξεις», απάντησε στις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας, ότι παραμένει στον προγραμματισμό της κυβέρνησης η καθιέρωση bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο.

«Το έχουμε ετοιμάσει νομικά και θα το τακτοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε, ο κ. Βορίδης σημειώνοντας ότι το μέτρο εξετάζεται και υπό το δημοσιονομικό πρίσμα που διαμορφώνουν και για την χώρα μας οι γενικότερες εξελίξεις, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.