Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντηθεί στη Ρώμη με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

Στη συζήτηση, στις 11 το πρωί ώρα Ιταλίας, θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το κοινό μέτωπο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου επάνω στα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται να εξεταστούν τα ενεργειακά θέματα που θα συζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.


Στόχος των τεσσάρων πρωθυπουργών είναι ο συντονισμός στα θέματα της ενέργειας, πριν την επόμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου. «Οι χώρες του Νότου είναι σε απόλυτο συντονισμό για την ενέργεια και μπορεί να υπάρξει συνάντηση στη Ρώμη μεταξύ της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, πριν τη Σύνοδο κορυφής του Μαρτίου έτσι ώστε να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες μας, ειδικά στα ζητήματα της ενέργειας, τα οποία και προτάσσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα και θα απαιτήσουμε ευρωπαϊκές απαντήσεις σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου των «27» στις Βερσαλλίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.