Σε κατάσταση βρασμού βρίσκεται η Κουμουνδούρου.

Λίγο πριν από τις κάλπες, το κλίμα δεν θυμίζει προεκλογική περίοδο. Περισσότερο φέρνει στις μνήμες εικόνες συνεδρίου. Με όλες τις τάσεις να βρίσκονται επί ποδός απαιτώντας να τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια «δικοί» τους υποψήφιοι. Οι συγκρούσεις είναι πλέον ανοιχτές με την πιο ηχηρή αυτή του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την ανακοίνωση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων του κόμματος, υπήρξε έντονο παρασκήνιο με τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνουν τις τελικές τους προτάσεις. Λέγεται ότι υπήρξε ένα αλισβερίσι μεταξύ των πλευρών, με συνέπεια πολλοί από πρωταγωνιστές να βρίσκονται εκτός ψηφοδελτίων ή κάποιοι και κάποιες να λαμβάνουν την υποψηφιότητά τους λόγω της συμμετοχής τους σε κάποια από τις τάσεις.

Ο Δραγασάκης

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη η συμμετοχή του, τελικά ο Γιάννης Δραγασάκης είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα με συνυποψήφιους ηχηρά ονόματα όπως αυτά των Δημήτρη Βίτσα, Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου να δημιουργούν ένα ισχυρό καρέ που συμπληρώνεται από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Χαρά Καφαντάρη και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα ψηφοδέλτια θα μετέχουν όλοι οι νυν βουλευτές. Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει και ο Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου, στην Α’ Αθήνας μαζί με τον «φίλο» του Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Βούτση, πρώην πρόεδρο της Βουλής, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον Νίκο Μανιό και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα. Ο Στέφανος Τζουμάκας μαζί με τον Γιάννη Μαντζουράνη θα είναι υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα.

Σύγκρουση στον Βόρειο

Μια από τις μεγαλύτερες εσωκομματικές συγκρούσεις αναμένεται να συμβεί στον Βόρειο Τομέα με υποψήφιους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και, προσφάτως, τον γνωστό ηθοποιό Μάριο Αθανασίου. Αυτό που λέμε ο θάνατός σου, η ζωή μου.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της: «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση, που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, τη διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμία στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, στον πολιτισμό, στους κοινωνικούς αγώνες και στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στη συλλογική μας προσπάθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κάνει πράξη την ισάριθμη αντιπροσώπευση με την υιοθέτηση της αναλογίας 50-50 ανδρών και γυναικών στο 100% των υποψηφιοτήτων».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/2