Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
oikonomou_ok
Πολιτική

«Πυρά» Οικονόμου κατά Τσίπρα: Μέτρο του τρόπου που πολιτεύεται είναι το κενό και το τίποτα - Θα ψηφίσει τα μέτρα ή όχι;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα εάν θα ψηφίσει ή όχι τα μέτρα, που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «ψευδοεπιδοτήσεων Μητσοτάκη».  

«Μέτρο του τρόπου, που πολιτεύεται είναι το κενό και το τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος προκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα εάν θα ψηφίσει ή όχι τα μέτρα, που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα, με φτηνά ευφυολογήματα και παρωχημένα κλισέ που ανασύρει από το συρτάρι του λαϊκισμού να καλύψει την ένδεια πολιτικών προτάσεων. Μέτρο του τρόπου που πολιτεύεται είναι το κενό και το τίποτα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια καθαρή απάντηση για το αν θα ψηφίσει τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση, με τα οποία στηρίζουμε έμπρακτα όλη την κοινωνία, με έμφαση στα πιο αδύναμα στρώματα. Θα τα ψηφίσει; Ναι ή όχι;».

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για την κρίση»

Σημειώνεται πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, νωρίτερα, κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, δήλωσε: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για μέτρα στήριξης. Είναι μέτρα όμως που δεν πρόκειται να αισθανθεί καν ο πολίτης. Είπε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Η αλήθεια είναι ότι εκεί που θέλει να είναι αρεστός, είναι: Σε φοροαπαλλαγές στον μεγάλο πλούτο, σε εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς», κάνοντας λόγο για «ψευτοεπιδοτήσεις».

«Είπε και ψέματα, ότι δήθεν αυτή η κρίση ήρθε τις τελευταίες 15 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για την αντιμετωπίσει. Αντιθέτως, με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής της», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δώσει μια ακόμη απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης από την Καλαμαριά. «Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη που στο δημόσιο λόγο και για χάρη των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων, αρνείται το αυτονόητο: ότι οι επάλληλες κρίσεις στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες στην Ελλάδα, επιδεινούμενες έντονα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες αρνείται να το παραδεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι έτσι θα κάνει εύκολη αντιπολίτευση», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Οι πολίτες θα περίμεναν μία συγγνώμη και περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερα ψέματα», αναφέροντας ότι: «Ο κ. Οικονόμου περνά τους πολίτες για χρυσόψαρα. Οι πάντες θυμούνται ποια παράταξη χρεοκόπησε τη χώρα στον βωμό της διαφθοράς, της διαπλοκής, των κουμπάρων. Όπως θυμούνται, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια που την έβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και άφησε γεμάτα ταμεία για τις δύσκολες μέρες».