Λευκή απεργία φαίνεται ότι κάνουν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ανήκουν στην «Ομπρέλα» στη διαδικασία εγγραφής νέων μελών. Την στιγμή δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του αλλά και βίντεο καλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν μέλη προκειμένου να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, τα στελέχη της Ομπρέλας κάνουν ότι δεν ακούνε.

Και αυτό γιατί έτσι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα δείξουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένας από τους σχεδιασμούς του δεν προχώρησε. Ούτε η διεύρυνση, ούτε καν η εγγραφή νέων μελών για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ οι ουδέτεροι – όσοι δηλαδή στο παρελθόν ανήκαν σε κάποιες τάσεις και σήμερα είναι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα – κατέθεσαν πριν από μερικές μέρες κείμενο 6+6 σημείων για μια νέα αρχή.

Στην «νέα αρχή» μετέχει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο αδελφός του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Τζανακόπουλος.

Στο κείμενο τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι το κόμμα χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση και απαντώντας με έμμεσο τρόπο στο επιχείρημα των στελεχών της «Ομπρέλας» για μειωμένη συμμετοχή στα οργανώσεις αντιπαραβάλλουν το «πλάνο δουλειάς» που πρέπει να γίνεται στα ενεργά μέλη ως απάντηση στο παρωχημένο μοντέλο συζητήσεων.
Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακοπουλος σχολιάζοντας σε συνέντευξη του τις ενστάσεις στελεχών της Ομπρέλας για τον τρόπο εκλογής της ΚΕ και του προέδρου του κόμματος ανέφερε:

«Αν μείνουμε μόνο στον τρόπο εκλογής του Προέδρου, στα αστικά κόμματα εξισώνονται τα μέλη με τους φίλους και ο Πρόεδρος εκλέγεται από ένα άγνωστο εκ των προτέρων και μεταβλητό εκλογικό σώμα. Τα δε πολιτικά όργανα διορίζονται συνήθως από τον Πρόεδρο και δεν έχουν σαφείς και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Στη δική μας περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως διαφορετικό. Εκλογή τόσο του Προέδρου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής από το σύνολο των μελών του κόμματος και σαφείς και προκαθορισμένες αρμοδιότητες των πολιτικών οργάνων. Την ίδια στιγμή, οι Οργανώσεις Μελών αποτελούν το κόμμα στον χώρο τους και το ίδιο ισχύει για τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Η γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι δεν πρέπει να συσκοτίζεται η συζήτηση με άστοχες μεταφορές, αναλογίες και συγκρίσεις αλλά να συνεχιστεί όχι με δίκες προθέσεων αλλά με επί της ουσίας επιχειρήματα.