Τροπολογία για το επίδομα ακρίβειας ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο ή έως 400 ευρώ ανά νοικοκυριό κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδακη το κονδύλι ανέρχεται σε 324 εκατ. ευρώ και θα διατεθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη σε 1,7 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παροχής «ψίχουλων», ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι με αυτά τα έκτακτα βοηθήματα λύθηκε το πρόβλημα των χαμηλοσυνταξιούχων».

«Βλέποντας τα δεδομένα του προϋπολογισμού μπορούμε να πάμε μέχρι εκεί. Και εμείς θα θέλαμε να πάμε ψηλότερα. Απλώς υπάρχουν κάποιες δυνατότητες στον προϋπολογισμό. Ο Σταϊκούρας δεν φέρνει τα λεφτά από το σπίτι του. Είναι χρήματα φορολογουμένων ή δανεισμού. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Να κάνουμε έντιμες εξηγήσεις. Θα περίμενα ότι όπως εμείς δεν κομπάζουμε, έτσι κι εσείς να μην τα υποτιμάτε ότι είναι ψίχουλα. Ας μην καταφεύγουμε σε τέτοιες προσεγγίσεις πολιτικής υποκρισίας».