Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Δημήτρη Κουνιά.

Ο γραμματέας της ΝΔ μίλησε για τις επόμενες εκλογές, τον εκλογικό νόμο και το ενδεχόμενο συνεργασιών της ΝΔ σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις κάλπες, με αφορμή και τη σχετική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΟΤ Forum.

«Οι εκλογές όπως έχει πει ο πρωθυπουργός θα γίνουν στο τέλος τετραετίας εκεί ο ελληνικός λαός θα κρίνει το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παρούσα κυβέρνηση για πρώτη φορά τηρείται τόσο πιστά ένα προεκλογικό πρόγραμμα και γίνονται μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν για δεκαετίες. Στο τέλος της ημέρας ο κόσμος θα αξιολογήσει όλα αυτά και θα έχουμε μία πανηγυρική νίκη της νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον κόσμο αυτή η συζήτηση όποιος ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του και την καθημερινότητά του. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για την μείωση φόρων, να κάνουμε λογαριασμό πόσους φόρους μειώσαμε, τι λέγαμε προεκλογικά και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε».

Για τις συνεργασίες με άλλα κόμματα και ειδικότερα για το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Για το ΚΙΝΑΛ περιμένω καλοπροαίρετα να καταλάβω ποιες είναι οι θέσεις τους σε κρίσιμα ζητήματα. Αφού ακούσουμε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής μπορούμε να κάνουμε αυτή την μεγάλη συζήτηση. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές».

«Δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής. Αν ο κόσμος στις εκλογές δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση, αν ο κόσμος αποφάσισει ότι πρέπει να γίνει μία τέτοια συζήτηση τα πολιτικά κόμματα είναι αναγκασμένα να την κάνουμε. Εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι με κόμματα που δεν έχουν συγκεκριμένες θέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, όμως είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», κατέληξε ο γραμματέας της ΝΔ.