«Ο κ. Μαντζουράνης είπε πως δεν μπορούν να εξαχθούν αποδείξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων», τόνισε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο γραμματέας της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης.

Τόνισε πως ο κ. Μαντζουράνης είπε ότι γνώριζε εξαρχής πως τα 10 πολιτικά πρόσωπα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια ήταν αθώοι, ενώ ανέφερε ότι αυτοί που έχουν στοιχεία πρέπει να τα κομίζουν.

Είπε πως πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και να απαντά η Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το 2023.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με τις δηλώσεις Μαντζουράνη
: Ο κ. Μαντζουράνης επιβεβαίωσε όσα λέγαμε εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες κι όσα γνωρίζαμε ως προς την τακτική τους και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση τους με τη Δικαιοσύνη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα τι είπε ο κ. Μαντζουράνης και δεν επικαλούμαι τόσο την νομική του ιδιότητα ή την ιδιότητα του συνηγόρου αλλά περισσότερο επικαλούμαι το γεγονός ότι είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του τομέα δικαιοσύνης. Ο κ. Μαντζουράνης είπε ότι δεν μπορούν να εξαχθούν αποδείξεις -πλήρης αντίφαση σε σχέση μ’ αυτό που είχε πει ο κ. Βαξεβάνης έξω από τον κ. Ντογιάκο πριν από λίγες μέρες- και τι θελουμε; Δεν θελουμε να φέρουμε μάρτυρες να καταθέσουν οι οποίοι θα έχουν και τις έννομες συνέπειες σε περίπτωση που η κατάθεση τους αποδειχθεί ψευδής και οτιδήποτε αλλο, θέλουμε «κουκούλα». Καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων. Θα μου πείτε δεν προβλέπεται

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στοχοποιούν κόσμο για τις υποκλοπές χωρίς να υπάρχει τίποτα μεμπτό από το νόμο; Υπάρχει τέτοια σχετική διαδικασία αλλά εδώ προφανώς αυτό γίνεται καταχρηστικά και το επικαλούνται καταχρηστικά. Πάρα πολύ απλά το θέλουν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Αρχικά είπαν ότι είχαν αποδείξεις, στη συνέχεια οι αποδείξεις έγιναν επίκληση για προστατευόμενους μάρτυρες χωρίς να περιγραφούν γιατί και πως, πολύ απλά γιατί θέλουν σε περίπτωση που υπάρχουν αυτοί οι μάρτυρες, σε περίπτωση που δεχτούμε ότι αυτοί οι μάρτυρες έχουν να πούνε κάτι να καταθέσουν όπως και στην περίπτωση της Novartis δηλαδή να συκοφαντήσουν χωρίς να έχουν τις έννομες συνέπειες που έχει κάποιος ο οποίος καταθέτει κάτι ψευδώς. Σε συνέχεια αυτού ο ίδιος ο κ. Μαντζουράνης έκανε και μια άλλη παραδοχή που με εντυπωσιάζει πραγματικά ότι δεν έχει πάρει τη δημοσιότητα που της αξίζει, ότι γνωρίζαμε λέει εξαρχής ότι τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έλεγε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ξέραμε από την αρχή ότι είναι αθώοι. Δηλαδή στοχοποιήθηκαν δέκα πολίτες, αφήνουμε στην άκρη την ιδιότητα τους η οποία έχει μια αξία για τα κίνητρα αυτού, αλλά ξέραμε τελικά από την αρχή ότι ήταν αθώοι. Νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να καταλάβει τι γίνεται και να κρίνει.

Έχει πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά η μια υπόθεση με την άλλη ως προς την τακτική και το μοτίβο. Και εξηγούμαι, τι ήταν η Novartis; Ήταν ένα υπαρκτό θέμα, ως προς το αν είναι σκάνδαλο, αν είναι ποινικό θέμα αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και τι κάνουν; Παίρνουν ένα θέμα που υπάρχει εν προκειμένω εδώ υπάρχουν παράνομα λογισμικά –απ΄ότι φαίνεται και σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο όπως παραδέχτηκε ο κ. Τσίπρας και επί των ημερών του- και προσπαθούν να εμπλέξουν με συκοφαντίες και λάσπη τον πρωθυπουργό γιατί; Γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν για τις συντάξεις που παρά τις δυσκολίες αποδίδονται πλέον στην ώρα τους, για τις 50 μειώσεις φόρων σε σχέση με τις 26 αυξήσεις που κάνανε, για την ανάπτυξη η οποία σε πείσμα πολλών είναι σε ικανοποιητικά ή και σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα και όλα τα υπόλοιπα. Αντί λοιπόν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση προσπαθούν νε «επιβάλλουν» μια άλλη συζήτηση δια της συκοφαντίας. Εγώ αυτό που έχω να πω για οποιαδήποτε υπόθεση έχει αξία να απαντάμε μόνο επί στοιχείων. Προς το παρόν στοιχεία δεν υπάρχουν, είναι δεδομένο ότι δεν έχουν στοιχεία τόσες μέρες, τόσους μήνες δεν υπάρχουν στοιχεία. Κάποιος πρέπει να τα κομίσει αυτά τα στοιχεία και όταν αυτοί που καταγγέλλουν δεν τα κομίζουν ενώ έχουν κληθε επανειλημμένως εδώ νομίζω ότι ακόμα και αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν, καταλαβαίνουν και το κυριότερο καταλαβαίνουν οι πολίτες.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Η Δικαιοσύνη κρίνει στοιχεία, κρίνει αποδείξεις, κρίνει έγγραφα αυτή τη στιγμή κάτι δεν υπάρχει και είναι δεδομένο τι κάνουνε. Και ξαναλέω ότι αν δεν είχε ακολουθηθεί το ίδιο ακριβώς μοτίβο από τα ίδια ακριβώς Μέσα τα οποία θυμίζω ότι δημοσιοποίησαν καταθέσεις προγενέστερα από την ημερομηνία που εδόθησαν. Εδώ δεν έχουμε μόνο το κοινό της προσπάθειας να υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες, έχουμε το κοινό ότι κάτι γνωρίζει κάποιος νωρίτερα από τη Δικαιοσύνη. Ε! είναι πολλές οι συμπτώσεις.

ΔΗΜ: Πάντως και ο Πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη είχε μιλήσει περί ξεκάθαρου σεναρίου και ενδεχομένου κάποιοι ιδιώτες να παρακολουθούσαν ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης. Και εδώ έρχεται η ευθύνη ανεξαρτήτως της ουσίας και των όποιων εμπλεκομένων προσώπων ότι μια κυβέρνηση οφείλει να το προλαμβάνει αυτό και να το «θεραπεύει». Θεωρείτε ότι με το νέο νομοσχέδιο καθίσταται εφικτός αυτός ο στόχος;

 Εδώ έχουν δύο πράγμα αξία να πω, πρώτον όταν ο κ. Σπίρτζης δείχνοντας το κινητό του είπε ότι «εφόσον παρακολουθούν εμένα παρακολουθούν τον Τσίπρα», εφόσον δεχτούμε όλα αυτά τα οποία λένε ως προς τους ισχυρισμούς τους στην πραγματικότητα εφόσον λένε ότι παρακολουθείτε το μισό υπουργικό συμβούλιο, στενοί συνεργάτες ακόμα και η ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού τότε γιατί να μην είναι το θύμα ο πρωθυπουργός; Άρα οτιδήποτε υπάρχει, χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι από πίσω πρέπει να διερευνηθεί αλλά να διερευνηθούν στοιχεία όχι εικασίες. Να διερευνηθούν τα στοιχεία και να μην προτρέχουμε. Για μένα το ότι λεει κάτι μια εφημερίδα χωρίς στοιχεία, ειδικά αυτό το Μέσο το οποίο συκοφαντεί προσωπικά τον πρωθυπουργό, τη σύζυγο του και την οικογένειά του επί έξι χρόνια χωρίς καμία αξιοπιστία σε ότι λεει και ενώ έχουν αλλάξει αμέτρητοι υπουργοί Δικαιοσύνης, έχουν αλλάξει πρωθυπουργοί, έχουν αλλάξει επικεφαλείς της δικαιοσύνης και ουδεμία εκ των υποθέσεων δεν έχει γίνει καν δικογραφία άρα δεν υπάρχει τίποτα ε! και με συγχωρείτε ότι είναι και θέμα αξιοπιστίας.

ΔΗΜ: Πείτε μας για το νομοσχέδιο και για ποιο λόγο τρία χρόνια να περιμένει κάποιος για να μάθει και για ποιο λόγο ενώ υπήρχαν τα 2 έτη που μπορούσαν να κρατηθεί το υλικό τώρα πάμε στο 6μηνο 

 Άλλη μια μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν καταρχάς δυο διαφορετικά πράγματα, το ένα είναι το υλικό της παρακολούθησης το οποίο σήμερα μετά απ’ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έχει προθεσμία και για πρώτη φορά η κυβέρνηση αυτή προτείνει να πάει στους 6 μήνες άρα διευρύνεται η προθεσμία και μένουν παραπάνω χρονικό διάστημα τα στοιχεία στην υπηρεσία άρα είναι ψευδές ότι τα 2 χρόνια γίνονται 6 μήνες, η μη προθεσμία γίνεται 6 μήνες. Και τα 2 χρόνια που αναφέρονται στους λόγους που οδήγησαν σε μια επισύνδεση προτείνεται να γίνει 10 χρόνια άρα ο ΣΥΡΙΖΑ μπλέκει δύο άλλα διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα σκοπίμως για να δημιουργήσει πάλι κλίμα άρα ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι ψεύδεται. Πρέπει λοιπόν να προσέχει πάρα πολύ καλά η αντιπολίτευση και να καταλάβει ότι το 2022, το 2023 δεν είναι 2012 , δεν είναι 2015 και κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωποι με τον ελληνικό λαό και με τα ψέματά τους.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την κ. Κεφαλογιάννη και αν περιμένει απαντήσεις από την επιτροπή Θεσμώ: Εγώ θέλω να λειτουργούν οι θεσμοί όπως λειτουργούν σωστά και να απαντά η Δικαιοσύνη ως έχει καθήκον με τις λειτουργίες της ως ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

ΔΗΜ.: Ναι αλλά επειδή στη Θεσμών θα πρέπει να προσέλθουν συγκεκριμένοι άνθρωποι και είπε και η βουλευτής του κόμματός σας ότι δεν υπάρχει απόρρητο σας ρωτώ αν συμφωνείτε με αυτό.

Θα κρίνει η επιτροπή θεσμών ως αυτόνομη επιτροπή ποιοι πρέπει να κληθούν και γιατί με βάση τα στοιχεία που έχει και τις καταθέσεις.

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το ’23. Δεν κηρύξαμε κάποια προεκλογική περίοδο, εμείς δεν θυμόμαστε τον κόσμο προεκλογικά η ουσία βρίσκεται στη δευτερολογία του Πρωθυπουργού ο οποίος κλείνοντας την πολιτική επιτροπή είπε ότι για εμάς η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε 8 Ιουλίου του 2019. Εμείς δεν θυμόμαστε τον κόσμο προεκλογικά, είμαστε κάθε εβδομάδα τουλάχιστον σε μια διαφορετική περιοχή της περιφέρειας και σε έναν δήμο της Αττικής. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε είτε έχουμε 2 είτε 5 είτε 2 χρόνια μέχρι τις εκλογές. Το κάνουμε εδώ και καιρό. Οι εκλογές θα γίνουν το ‘23 στην ώρα τους και νομίζω ότι αυτό το εκτιμά ο κόσμος.