Το επίσημο «πράσινο» φως από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έλαβε η πρόταση του Προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα προκειμένου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος θα απευθύνει την 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου, το δικό του μήνυμα μέσω τηλεδιάσκεψης που θα μεταδοθεί από τον Κανάλι της Βουλής. Η ομιλία του θα διαρκέσει το πολύ 15 λεπτά και δεν θα ακολουθήσει διάλογος ή ερωτήσεις παρά μόνο η αποφώνηση από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Στη Ολομέλεια θα παραστούν 200 βουλευτές και όχι 300 καθώς θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της Βουλής, αφού τον Μάρτιο καταγράφηκαν πολλά κρούσματα covid. Για αυτόν τον λόγο τα θεωρεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα δοθούν προσκλήσεις για να παραστούν ξένες αντιπροσωπείες.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες Τασούλας σχετικά με τις αντιδράσεις από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 στους «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει αντίρρηση για την πρόσκληση. Αντίρρηση στην διαδικασία εξέφρασε και το ΜέΡΑ25, θα προτιμούσαν να γίνει διάλογος» και συνέχισε πως «Το κόμμα κ. Βελόπουλου καταγγέλλει πως δεν τηρήθηκε το άρθρο 62. Αχρείαστος σχολαστικισμός. Είναι ένας συμβολικός τρόπος να δείξεις την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται, και στους ομογενείς μας. Δεν κρίνουμε την πολιτική του Β. Ζελένσκι» ανέφερε στην συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Τασούλας.

Παρόντες στην ομιλία Ζελένσκι θα είναι ο Γάλλος πρέσβης λόγω προεδρίας ΕΕ, ο Ουκρανός πρέσβης και ο Πρύτανης διπλωματικού σώματος.