Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
skoumas
Πολιτική

Ο Κωνσταντίνος Σκούμας νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. - Επιβεβαίωση του «Πολιτικού Καφέ»

Δείτε τι έγραφε ο Πολιτικός Καφές για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο 29/3

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας ο  Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών και της στήλης «Πολιτικός Καφές»

Δείτε τι έγραφε ο Πολιτικός Καφές για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο 29/3

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία. Ο μόνος λόγος για να καθυστερήσουν είναι το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φεύγει αύριο για επίσημη επίσκεψη στην Ισπανίαοπότε μετά την επιστροφή της θα υπογράψει τα προβλεπόμενα από τον νόμο, προκειμένου να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Με βάση τα όσα έχουν (ήδη) αποφασιστεί, φαβορί για τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο νυν γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Σκούμας. Από κει και πέρα, η ηγεσία της Κατεχάκη (και αναφέρομαι στην πολιτική) έχει καταλήξει και σε μία ακόμα απόφαση: Να αλλάξει όλη, μα όλη τη σημερινή δομή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εκτός από τον αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, σε αποστρατεία οδηγούνται ο υπαρχηγός Ανδρέας Δασκαλάκης και ο επιτελάρχης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης. Οπότε μιλάμε επί της ουσίας για τις πρώτες δομικές αλλαγές στην Αστυνομία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.