Δημητρης_Καιριδης
Πολιτική

Καιρίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Παραφωνία και γκάφα η χθεσινή εμφάνιση μαχητή Αζόφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή

Ο βουλευτής της ΝΔ ωστόσο σημείωσε ότι η ελληνική Βουλή έστειλε ένα μήνυμα κατά του πολέμου

«Παραφωνία και γκάφα η χθεσινή εμφάνιση μαχητή Αζόφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου στην Ελληνική Βουλή », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης σημείωσε ωστόσο ότι η ελληνική Βουλή έστειλε ένα μήνυμα κατά του πολέμου.

Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι δεν υπάρχει μέτρο στα ζητήματα αρχών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η παρέμβαση του μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε πάντως σίγουρα θα έπρεπε γιατί ήταν μια παραφωνία, μια γκάφα η οποία έδωσε λαβή στους διάφορους να πουν τα διάφορα και να ξεφύγουν, όσο μπορούν να ξεφύγουν, από την ηθική τους χρεοκοπία διότι είδατε τα μικρότερα κόμματα που δεν παρευρέθηκαν και ψάχναν αφορμή αλλά και την αμηχανία, εγώ δεν το περίμενα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ πίστευα ότι θα είναι πολύ πιο ενθουσιώδης η συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

«Είδα ένα ήξεις αφήξεις, έναν Αλέξη Τσίπρα μπροστά μόνος του να χειροκροτεί και από πίσω του οι άλλοι να μην είναι σίγουροι γιατί είναι εκεί. Εν πάση περιπτώσει η ελληνική Βουλή έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού και το μήνυμα ελευθερία ή θάνατος που είπαν οι πρόγονοί μας ξανακούστηκε και εκεί και αυτό είναι το σημαντικό γιατί η Ελλάδα είναι και πρέπει πάντα να είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ουκρανού πρέσβη για το τάγμα Αζόφ ότι πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα, ο κ. Καιρίδης σημείωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει έντονη ρωσική προπαγάνδα και ότι πάρα πολλοί τσιμπάν αλλά εγώ θα ήθελα να μάθω γιατί ήταν αποδεκατισμένη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ομιλία και γιατί δεν χειροκρότησε όταν ξεκίνησε πολύ πριν γίνει ότι έγινε».

Κληθείς να απαντήσει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν εξυπηρετεί η κυβέρνηση τα ζητήματα της χώρας και ότι είναι παραπάνω από ότι πρέπει αμερικανόφιλοι, ανέφερε: «Δεν υπάρχει μέτρο σε ζητήματα αρχών ή είσαι ή δεν είσαι, δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Η Ελλάδα ή είναι με το δίκαιο ή δεν είναι ή είναι υπέρ του θύματος και απέναντι στο θύτη και τον εισβολέα ή δεν είναι. Και δεν έχει να κάνει με δούναι και λαβείν είναι ζήτημα αρχών κα μια ξεκάθαρη στάση. Από εκεί και πέρα δεν θα αποφασίσει η κα Νούλαντ, δεν θα αποφασίσει ούτε τα F16 η κα Νούλαντ ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έστειλε μια επιστολή στο Κογκρέσο».

«Η Τουρκία δεν θα πάρει τα F16, πολλώ δε μάλλον τα F35 και δεν θα τα πάρει όσο και αν προσπαθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βρει πατήματα και να βρει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ερντογάν είναι κάτι που το ξέραμε. Η Αμερική σήμερα και ο Μπάιντεν έφτασε μέχρι το Μαδούρο και κάνει παιχνίδι και με το Ιράν και προφανώς θέλει την Νατοϊκή Τουρκία σε αυτή τη μεγάλη κρίση από την εδώ μεριά όμως υπάρχει ένα κογκρέσο στο οποίο έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά και εκεί το κογκρέσο είναι άτεγκτο», υπογράμμισε ο ίδιος.