Την ελπίδα ότι ο Μακρόν θα είναι νικητής στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

 Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως η Μαρί Λεπέν εκμεταλλεύτηκε την πραγματικότητα που ήταν οι αυξήσεις στην ενέργεια.

«Τα κομματα εντός συνγμαβτικού τόξου είναι προτιμητέα σε σχέση με αυτά που είναι εκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τις γαλλικές εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι στο δεύτερο γύρο θα βγει ο Μακρόν. Το δεύτερο είναι ότι δεν επηρεάστηκαν τόσο πολύ από το ότι η κα Λεπέν είχε σχέσεις με τους ρώσους ολιγάρχες. Ποιος ξεχνάει πριν από 3-4 χρόνια μεγάλα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο για ένα περίφημο τραπέζι που της έκαναν στην Ελβετία. Το τρίτο είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας παίζουν πάντα μεγάλο ρόλο γιατί ο κόσμος ξέρει οτι γίνεται πόλεμος, ξέρει ότι υπάρχει προβλημα διεθνές αλλά ο καθένας σκέφτεται την τσέπη του και τη ζωή του. Και το τέταρτο έχει να κάνει με το φόβο, τον κίνδυνο δηλαδή να διαταραχτεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γιατί μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία μαζί με την Γερμάνια είναι οι ατμομηχανές του ευρωπαϊκού οράματος από την δεκαετία του ’50».

«Άρα διακυβεύονται πολλά πράγματα σε αυτές τις εκλογές. Θέλω να πιστεύω οτι η εκλογή του Μακρόν στο δεύτερο γύρο, ακόμα και με πολύ μικρή πλειοψηφία, θα επαναφέρει τα πράγματα εκεί που πρέπει», διευκρίνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Η Λεπέν λείανε πάρα πολύ πολλές θέσεις, τη βοήθησε ότι ένας άλλος ακροδεξιός πιο ακραίος από αυτή εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο, τη βοήθησε ότι πήρε κοινωνικές θέσεις. Αυτό που είπε ότι χαρίζει χρήματα ή λεει αφορολόγητο έως 30 ετών είναι μια θέση πολύ ελκυστική. Ουσιαστικά είναι σαν να ενισχύει τη δυναμική της εργασίας και να καταπολεμά την ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι μπορεί η ακρίβεια να ενισχύσει την αντισυστημική ψήφο, την ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και εδώ στις ελληνικές εκλογές, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Η Λεπέν και οι υπόλοιποι εκμεταλλεύτηκαν την πραγματικότητα που είναι η ακρίβεια λόγω της ενέργειας, λόγω του Πούτιν και λόγω του πολέμου, αυτή την πραγματικότητα τη ζει ο καθένας στην τσέπη του και μπορεί να ξεχνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ότι γίνεται πόλεμος και εκεί δίνουμε την ερμηνεία των πραγμάτων αλλά τον νοιάζει η καθημερινότητα του. Άρα η απάντηση είναι ότι ναι, σίγουρα επηρεάζουν όλα αυτά για αυτό και ο Μητσοτάκης είπε ότι αν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που ελπίζουμε ότι θα βρούμε κοινή θέση δεν βρεθεί τότε θα κινηθούμε ακόμα περισσότερο σε επίπεδο χώρας για να ενισχύσουμε τα φτωχότερα στρώματα στοχευμένα όπως κάνουμε και τώρα».

Ερωτηθείς αν στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο των ελληνικών εκλογών έβγαινε από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ένα αντίστοιχο κόμμα με αυτό της κας Λεπέν, η ΝΔ αν ήταν τρίτο κόμμα θα προέτρεπε τον κόσμο να ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Εννοείτε ότι τα κόμματα εντός του συνταγματικού τόξου είναι προτιμητέα μακράν και μόνο αυτά σε σχέση με τα κόμματα που είναι εκτός συνταγματικού τόξου».