Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ρόλο της Τουρκίας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Επιστροφή στην κανονικότητα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κουνιά, Θανάση Φουσκίδη και Γιώργο Νόκο ο εν αποστρατεία ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο πρώην υπουργός παράλληλα αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ιδιαίτερα σημαντικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως ανέφερε οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα συντείνουν στην κατεύθυνση: «Να παραλληλιστεί το κόμμα στις απαιτήσεις των ψηφοφόρων και να διευρυνθεί έτσι ούτως ώστε να μπορούν να ενταχθούν ψηφοφόροι από τον προοδευτικό χώρο».

Ερωτηθείς για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος απάντησε ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις με το κεντρικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, περιμένουμε να ολοκληρωθεί το Συνέδριο και στη συνέχεια θα γίνει η διαδικασία καθορισμού των ψηφοδελτίων, εκεί θα γίνουν κάποιες κουβέντες και θα δούμε τι θα προκύψει, δεν έχουν παρθεί αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης. 

Ο πρώην υπουργός ερωτήθηκε για ενδεχόμενες συνεργασίες των πολιτικών κομμάτων με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές, εκτιμώντας πως αυτές θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά, εφόσον οι πολίτες δείξουν πως επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας. 

Ερώτηση:
Είχατε βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης τότε με τον ανασχηματισμό, με δεδομένο ότι και ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κόσμος θα δείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή περισσότερα κόμματα, υπάρχει θεωρείτε παράθυρο κυβερνητικής συμπόρευσης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ και ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχετε και εσείς πια άμεση επαφή;

Απάντηση: «Εγώ θα πω αυτό που λένε και οι αρχηγοί κομμάτων. Ο κόσμος και οι εκλογές θα δείξουν ποια είναι η πρόθεση των ψηφοφόρων. Αν οι πολίτες δηλώσουν με το αποτέλεσμα των εκλογών ότι επιθυμούν να γίνουν συνεργασίες, αυτό θα πρέπει να το δουν σοβαρά τα κόμματα», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ερώτηση: Έστω κι αν ο κόσμος δείξει ότι επιθυμεί συνεργασία, υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα και να τα βρουν, δεδομένου ότι ούτε στο πρόσωπό σας υπήρχε σύγκλιση;

Απάντηση: «Στην πολιτική δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα. Τα πάντα είναι εφικτά. Φανταζόταν ποτέ κάποιος ότι θα συγκυβερνούσε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, ή ότι η ΝΔ με το ΚΚΕ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Επομένως είναι θέμα συγκυριών και καταστάσεων. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί κανένας να αποκλείσει τίποτα θα συγκυβερνήσει. Καλό θα είναι τα κόμματα να αρχίσουν να σκέφτονται κάτι τέτοιο. Ήδη και από τους δύο αρχηγούς νομίζω δηλώνεται μια τέτοια κατεύθυνση για συνεργασίες. Τώρα ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους είναι κάτι που θα το δούμε», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.