«Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Από εκεί πέρα είναι γνωστό ότι η χώρα επεξεργάζεται ένα δικό της εθνικό σχέδιο, πιο αποφασιστικής στήριξης σε ότι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής απάντησης σε ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τον ερχόμενο μήνα.

«Οι απόψεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν τύχει αποδοχής από ομολόγους του στην ΕΕ, αλλά και από άλλους αξιωματούχους. Οι διεργασίες συνεχίζονται και παράλληλα επεξεργαζόμαστε και ετοιμάζουμε και το δικό μας εθνικό σχέδιο», δήλωσε.

Όσον αφορά στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αφού επισήμανε ότι η χώρα δεν θα έχει κανενός είδους εμπλοκή με φυσική παρουσία στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανέφερε ότι «από εκεί και πέρα η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα περιλαμβάνει μια σειρά ζητημάτων που αφορούν και τις διμερείς μας σχέσεις και όλα τα μεγάλα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο και το πρωτοσέλιδο της «ΕΦΣΥΝ» ανέφερε «δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το πρωτοσέλιδο αυτό. Θυμάμαι όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είχε υποδεχθεί ο ίδιος και η σύζυγός του, και σωστά είχε κάνει, με πολύ θερμό και πανηγυρικό τρόπο τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Αλίμονο, αν τέτοιου είδους συναντήσεις, επικοινωνίες, συνιστούν θεσμική εκτροπή. Όπως δεν συνιστούσε θεσμική εκτροπή και τότε έτσι δεν συνιστά και σήμερα».

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο αξιοποίησης και ανάδειξης του κτήματος Τατοϊου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να παραδώσει το Τατόι όπως το παρέλαβε, σε άθλιες συνθήκες.

«Όποιος μπορεί να συνδράμει με ιδέες και τεχνογνωσία στην αξιοποίηση και ανάδειξη που γίνεται με την ευθύνη του ελληνικού δημοσίου θα αξιοποιηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις αυτές», υπογράμμοσε.

Σε ερώτηση για την έξοδο του Πάσχα και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αυτά που είδαμε, από τον τρόπο που οι συμπολίτες μας επέλεξαν να γιορτάσουν το Πάσχα έδωσαν ένα κλίμα αισιοδοξίας, ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Είδαμε πολύ κόσμο να φεύγει από τις πόλεις να πηγαίνει στα χωριά του, στην ελληνική επαρχία και σε τουριστικούς προορισμούς. Ζούμε σε μια περίοδο που υπάρχουν δυσκολίες αλλά νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι η εικόνα που είδαμε και βιώσαμε απέχει πολύ από την μαυρίλα που διάφοροι ήθελαν να προσδώσουν αυτές τις ημέρες» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι σε ό,τι αφορά το επιδημιολογικό η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση, η οποία είναι ελεγχόμενη και, όπως είπε, πάντοτε υπάρχουν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα αντίδρασης αν χρειαστεί κάτι να γίνει. Τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι εξαιρετικά αισιόδοξα», ανέφερε.

Τέλος, για το ζήτημα της επένδυσης του προέδρου της ΔΕΗο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «αν υπάρχουν οποιεσδήποτε καταγγελίες η χώρα έχει θεσμικά όργανα που διερευνά τέτοιες καταγγελίες. Από εκεί και πέρα ο κ. Στάσσης πολύ πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είχε μια επαγγελματική πορεία σε σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες με πολύ υψηλές αμοιβές που του επέτρεψαν να δρομολογήσει από πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και να υλοποιεί την επένδυση αυτή».