Με απόφαση της ελληνικής κυβερνήσεως, που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η Αθήνα «παγώνει» τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Άγκυρα, μετά την πρωτοφανή χθεσινή τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με τις 41 (!) υπερπτήσεις κατοικημένων ελληνικών νησιών και τις 168 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου.

Υπό το πρίσμα της προαναφερθείσης αποφάσεως αναβάλλεται για το μέλλον, χωρίς να προσδιορίζεται και το πότε ακριβώς, ο προσεχής «γύρος» των σχετικών συνομιλιών Αθήνας και Άγκυρας.

Σήμερα εξάλλου, στρατιωτικές πηγές απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδος μας, έκαναν γνωστό ότι όλες οι πυροβολαρχίες αντιαεροπορικού πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού των νησιών έχουν διαταχθεί να εγκλωβίζουν και να παρακολουθούν οποιονδήποτε «άγνωστο» στόχο για όσο χρόνο βρίσκεται αυτός στη ζώνη ευθύνης της, γεγονός πολύ σημαντικό από μόνο του.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της άλλης χθεσινοβραδινής αποφάσεως του ΓΕΕΘΑ όπως ακυρώσει την τουρκική συμμετοχή στην πολυεθνική ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση NATO Tiger Meet’22, που θα πραγματοποιηθεί το Μάϊο με επίκεντρο τον Άραξο και χώρο δράσεως ολόκληρο το FIR Αθηνών. Μάλιστα κορυφαία στρατιωτική πηγή του ΓΕΕΘΑ έλεγε πως δεν είναι δυνατόν να «συνεκπαιδευτούν» με πιλότους «οι οποίοι ζουν απλά και μόνο επειδή οι Έλληνες πιλότοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και τον επαγγελματισμό τους και δεν πάτησαν το κουμπί να τους ρίξουν στα βάθη του Αιγαίου»!