Μέσω ανάρτησης στα social media ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη συμμαχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας με τον ριζοσπάστη και αντιευρωπαϊστή Ζαν Λικ Μελανσόν, σε κοινό ψηφοδέλτιο των κομμάτων της Αριστεράς.

Τι ανήρτησε στο Twitter

«Η απόφαση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για κοινή κάθοδο με Μελανσόν, Οικολόγους και Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ακυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία του κόμματος του Φρανσουά Μιτεράν & μετατρέπει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας σε συνοδοιπόρους του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Λοβέρδου


Τα κυριότερα αριστερά κόμματα, μεταξύ των οποίων το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν- Λικ Μελανσόν, το παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα των Πρασίνων συμφώνησαν να ενωθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αλλά και πρώην Σοσιαλιστές πρωθυπουργοί, ιστορικά στελέχη, δήμαρχοι, νεολαίοι και εκατοντάδες μέλη του κόμματος απορρίπτουν τη συμφωνία, ενώ ο πρώην υπουργός Στεφάν Λε Φολ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει διάσπαση και ότι ο ίδιος θα ηγηθεί επιχείρησης για την «Αριστερά του μέλλοντος», όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το κόμμα Μελανσόν «Αριστερά του παρελθόντος».