Η δημοσιογράφος Χαρά Ξάνθη κατεβαίνει υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στα Τρίκαλα, συμπληρώνοντας την τελευταία κενή θέση του ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος, στην οποία βρισκόταν μέχρι πρότινος η Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη.

Η 43χρονη Χαρά Ξάνθη κατάγεται από τον Αμάραντο Καλαμπάκας, με σπουδές στη δημοσιογραφία και στις ανθρωπιστικές επιστήμες, έχει μια σημαντική προϋπηρεσία σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην Αθήνα και έχει εκπομπή στα «Παραπολιτικά FM». Αρθρογραφεί και συντονίζει μέχρι σήμερα σειρά εκπομπών με θέματα πολιτιστικής πολιτικής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 2015 είναι ενεργό μέλος του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ και μέλος του Μητρώου Στελεχών.

Το 2019 κατέβηκε στο στίβο της πολιτικής ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής σημειώνοντας εξαιρετική απόδοση απέναντι σε «μεγαθήρια», όπως μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής της και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ο πατέρας της διατηρούσε μία από τις πιο φημισμένες ταβέρνες των Αθηνών, σημείο αναφοράς για τους Τρικαλινούς που ζουν στην πρωτεύουσα και όλη τη Θεσσαλία. Η 43χρονη ήδη ψάχνει χώρο να στεγάσει το πολιτικό της γραφείο στα Τρίκαλα ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9 Μαϊου 2022