Ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμή να έχω την ευκαιρία να δώσω, από την πρώτη γραμμή, τον αγώνα για την Ελλάδα που θέλουν οι πολίτες της. Τον αγώνα αυτόν θα τον δώσω, από τη θέση της υποψήφιας βουλευτή, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Τρίκαλα.

Στις 21 Μαΐου οι Ελληνες συγκρίνουν και ψηφίζουν, με βάση απτά αποτελέσματα: Η Ελλάδα μας σήμερα δεν είναι όπως πριν από τέσσερα χρόνια. Η χώρα μας μηδένισε το δημοσιονομικό έλλειμμα και κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα, παρότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη. Η επίδοση αυτή, διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου ανάπτυξης της οικονομίας, έφερε πρόσθετα έσοδα στα δημόσια ταμεία, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρώπη μετά την πανδημία.

Το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 35 μονάδες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε., παρότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη. Τα καλά αυτά αποτελέσματα οδήγησαν τους οίκους αξιολόγησης να αναβαθμίσουν σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Με δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας αυτά τα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση εφαρμόζει κοινωνικές πολιτικές που υλοποιούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στηρίζει το δημόσιο πρόγραμμα υγείας με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο, μαστογραφίες και καρδιαγγειακά προβλήματα. Με φροντίδα για τις μονογονεϊκές οικογένειες, με τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο, με την παροχή δηλαδή φθηνών, άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους για την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας. Η Ελλάδα υλοποιεί σήμερα το πιο μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών στην ιστορία της Μεταπολίτευσης: τετραπλάσιες δημοπρατήσεις, επταπλάσιες συμβασιοποιήσεις, 633 οδικά έργα και έργα αγροτικής οδοποιίας 4,5 δισ.

Η πατρίδα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια πέρασε και ξεπέρασε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις: τις μεταναστευτικές εισβολές στον Εβρο, την παγκόσμια πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια, έχοντας να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες, αφού συγκρίνουν, θα κρίνουν με γνώμονα το καλύτερο για τους ίδιους και τη χώρα και δεν θα αφήσουν το πολιτικό σύστημα να ξαναγίνει μέρος του προβλήματος. Δεν θα παραπλανηθούν από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα. Η σύγκριση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτική και συντριπτική υπέρ της παράταξής μας. Η Ελλάδα είναι πλέον ένα εργοτάξιο μετά από χρόνια στασιμότητας. 2.300 έργα, οδικά δίκτυα, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, μαρίνες, σε κάθε γωνιά της χώρας. Στα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν έγινε όλη η απαραίτητη δουλειά ωρίμανσης, ώστε έως το 2027 και εντέλει το 2030 η χώρα μας να διαθέτει το πλέον σύγχρονο δίκτυο δρόμων, λιμανιών, σιδηροδρόμων και αεροδρομίων σε κάθε γωνιά της χώρας.

25.000 Ελληνες θα ψηφίσουν σε 100 σημεία σε όλο τον κόσμο το Σάββατο 20 Μαΐου. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μου και ιδιαίτερα τους απόδημους Ελληνες από τα Τρίκαλα που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην εστίαση, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μας. Τους αισθάνομαι πολύ κοντά μου και τους νιώθω. Είναι αυτοδημιούργη- τοι, όπως και εγώ, ως άνθρωπος που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από 19 ετών. Ολοι μαζί στις 21 Μαΐου, για ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία!