Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με απώλεια μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO για το powergame.gr, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει άνοδο 0,6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 30,8% (έναντι 31,8% της μέτρησης του Μαρτίου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 22,8% (22,2%). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 12,6% των προτιμήσεων, καταγράφοντας μια πτώση 1,2% σε σχέση με τον Μάρτιο. Οι όποιες απώλειες φαίνεται ότι κατανέμονται στα μικρότερα κόμματα. Έτσι το ΚΚΕ έχει το 5,9% των προτιμήσεων (5,5%), η Ελληνική Λύση το 4,6% (4,1), το ΜέΡΑ25 το 2,4% (2,3%), οι Έλληνες για την Πατρίδα το 1,9% (1,7%) ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% (3,1%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 10,6%-δεν εμφανίζει δηλαδή αξιόλογη διακύμανση- ενώ λευκό επιλέγει το 1,4% με το 2,6% να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.



Οι συσχετισμοί αυτοί -κυρίως σε ό,τι αφορά στα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης-είναι φανερό ότι επηρεάζονται από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανησυχίες της κοινής γνώμης για τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της



Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του powergame.gr εδώ.