«Δεν νομίζω πως υπάρχει πολιτικός φορέας που να μην μετρά τα νούμερα, οι 180.000 που προσήλθαν στην διαδικασία δημιουργεί ανησυχία στο ΣΥΡΙΖΑ», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου.

Η ίδια διερωτήθηκε εάν μετά από 10 χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας έχει ακούσει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συζητάει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν είναι προοδευτικό να μην στηρίζεις τα εθνικά θέματα ενώ είπε πως η αυτονομία του χώρου είναι δεδομένη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της 

Αναφορικά με τη συμμετοχή του κόσμου στο συνέδριο: Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός φορέας που να μην μετράει και τα νούμερα. Έχω την εντύπωση ότι ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά, οι 180 χιλιαδες που προσήλθαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ σίγουρα δημιουργούν αγωνία στο ΣΥΡΙΖΑ κι έχω την εντύπωση ότι θα γίνει μια προσπάθεια για να κερδηθούν εντυπώσεις. Από την άλλη τα κομματικά συνέδρια και οι διαδικασίες αυτές είναι γεγονός ότι δεν αφορούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είναι αλήθεια όμως δεν είναι δυνατόν το μήνα Μάιο που τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν συνέδρια να μην υπάρχουν λοξές ματιές για το τι γίνεται και στους άλλους χώρους.

Υπάρχει αγωνία στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει μια αλλαγή του τρόπου που μέχρι τώρα η Αριστερά αντιλαμβανόταν το κόμμα, υπάρχει πλέον αρχηγικό κόμμα. Μπαίνει δηλαδή στα παπούτσια κομμάτων που μέχρι τώρα τα θεωρούσαν ότι είναι κόμματα συμβιβασμένα... Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το οποίο κατήγγειλε τώρα με πολύ μεγάλη ευθύνη που πήρε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόμματός του έξω, αλλάζει και μπαίνει σε μια άλλη ρότα ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη αγωνία της ύπαρξης και της επόμενης μέρας.

Αναφορικά με τις εκλογικές συνεργασίες: Κάθε φορά η κουβέντα μπαίνει και σε άλλη βάση, στο συνέδριο της ΝΔ άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για αυτοδύναμη ΝΔ άρα απαντάω και προς το ΣΥΡΙΖΑ και προς τη ΝΔ ότι στις ώριμες δημοκρατίες δεν υπάρχουν διλήμματα. Θα υπάρξουν επιλογές που μπορεί να είναι καλές, μπορεί να είναι καλύτερες, μπορεί να είναι χειρότερες διλήμματα όμως του τύπου «ή εγώ ή εσύ», ή «σταθερότητα ή χάος» και όλα αυτά δεν υπάρχουν.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και 2 χρόνια πανδημίας έχετε ακούσει ποτέ το ΠΑΣΟΚ να μην συζητάει, να μην μπαίνει στο διάλογο; Και η Ελλάδα έχει σκληραγωγηθεί μέσα από μια διαδικασία δύσκολη αλλά και ο κόσμος είναι υποψιασμένος.

Ακούστε τη συνέντευξή της