Τη νομιμότητα της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας που αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σχολιάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας πως εκείνοι που χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα την αντισυνταγματικότητα στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας με σκοπό να ενισχύσουν την πολιτική τους διαφωνία οφείλουν μετά τη σημερινή απόφαση να το ξανασκεφτούν.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Σε δήλωσή του τονίζει συγκεκριμένα:

«Είχα υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι άλλο πράγμα είναι η διαφωνία με μία πολιτική επιλογή και άλλο πράγμα η συνταγματικότητα αυτής της επιλογής. Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα την αντισυνταγματικότητα στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας με σκοπό να ενισχύσουν την πολιτική τους διαφωνία οφείλουν μετά τη σημερινή απόφαση να το ξανασκεφτούν.

Οφείλει επίσης και η κυβέρνηση να αντιληφεί οτι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εξοβελίζουν αυτομάτως τη βία. Άλλο το δέον και άλλο το είναι. Κυρίως οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια γιατί η τάξη δεν αποκαθίσταται ούτε με εξαγγελίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, ούτε ασφαλώς μόνο με τη συνταγματικότητα της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γιατί τελικά εκείνο που μετράει για ένα πρόβλημα είναι τι κάνεις γι’ αυτό και όχι τι δηλώνεις».