Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, θα παραβρεθεί το Σάββατο ο Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται και το πρώτο τετ α τετ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, με τον Τούρκο ομόλογό, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του στον απόηχο του μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων των υπουργών στο ΝΑΤΟ θα βρεθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η πιθανή ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη συμμαχία. 

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το Σάββατο, στο οποίο έχουν προσκληθεί επιπλέον οι υπουργοί Εξωτερικών της Φινλανδίας και της Σουηδίας και θα συνεχιστούν την Κυριακή. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Η συνάντηση πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. 

Ούτως η άλλως πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετέχει στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών, καθώς πέραν το κ. Δένδια στις ΗΠΑ θα μεταβούν και άλλοι υπουργοί με τον κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο μετά από πρόσκληση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.