Μεγαλούργησαν στις ΗΠΑ, ξεχώρισαν στον τομέα τους και με πάθος διατήρησαν την ελληνική τους ταυτότητα. Στους επιφανείς Έλληνες της Αμερικής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στους μετανάστες που έγιναν δεκτοί από τις ΗΠΑ τα τελευταία 120 χρόνια, τονίζοντας ότι χάρη στις κοινές αξίες, προσαρμόστηκαν εύκολα και έχτισαν μια καλύτερη ζωή.

 «Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες -ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί, αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο Τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χανκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο. Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά» ανέφερε συγκεκριμένα.

 Μάλιστα, η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού κέρδισε και ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα της αίθουσας.