Oι χρήστες των social media έσπευσαν να σχολιάσουν την ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών εξήραν τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εστιάζοντας σε πολλά από τα θέματα που έθεσε.

Μάλιστα, κάποιοι τόνισαν πως «έθεσε όλα τα θέματα που μας καίνε με σαφήνεια και τσαγανό», καθώς και ότι δεν «κωλώνει και τα λέει ίσια στο Κογκρέσο». Σημειώνεται πως τα  χάσταγκ #Mitsotakis και #Μητσοτακης είναι πρώτο trend στο Twitter.

Την ομιλία του πρωθυπουργού, ακόμη, σχολίασε με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αισθάνομαι ευτυχής που παρακολούθησα την ιστορική ομιλία του @PrimeministerGRΚυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, στην οποία έθεσε όλα τα μεγάλα ζητήματα για την Ελλάδα, την περιοχή μας και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ», ενώ συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Επίσης, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το αμερικανικό Κογκρέσο χειροκροτά όρθιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ζούμε την ιστορία που γράφεται. Μόνο περηφάνια». Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία από την αίθουσα του Κογκρέσου με τα μέλη του να χειροκροτούν όρθια τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το αμερικανικό Κογκρέσο χειροκροτά όρθιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ζούμε την ιστορία που γράφεται. Μόνο περηφάνια.

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «ο @PrimeMinisterGr  συνόψισε άρτια το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού, επανατοποθετώντας την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα. Ένας Πρωθυπουργός αντάξιος του Έθνους μας. Μόνο περηφάνια!».

«Σήμερα δεν έχει σημασία τι ψηφίζει κανείς. Έχει σημασία ότι όλοι είμαστε υπερήφανοι», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνόδευσε την ανάρτησή της με μία φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αίθουσα του Κογκρέσου.

Για «ιστορική  στιγμή για την Ελλάδα, που μας γεμίζει υπερηφάνεια», έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Και η ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη συνοδευόταν από στιγμιότυπο της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

«Ο Ελληνισμός περήφανος για την ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», ήταν το σχόλιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Tάκη Θεοδωρικάκου.

Την ομιλία του πρωθυπουργού σχολίασε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος έκανε λόγο για «Εμπνευσμένη ομιλία», ενώ έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Μητσοτάκη.