Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και στην ομιλία του στο Κογκρέσο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, τόνισε. 

«Ήταν μία κίνηση που έδειξε την στρατηγική επιλογή ενός έθνους να συμπορευθεί στρατηγικά με ένα άλλο έθνος. Η Ελλάδα έδειξε πως είναι σε θέση να συμμετέχει ενεργά στις παγκόσμιες προκλήσεις. Με την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως σε κάθε μεγάλη κρίση, η λύση γεννάται από τις επιστροφή στις αξίες του κάθε πολιτισμού, ενώ αξιοποίησε την ευκαιρία για να παρουσιάσει την Ελλάδα που έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακρύτερα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικόνομου.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και της Τουρκίας για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «η μίζερη αμήχανη και μικρόψυχη αντίδραση δείχνει και το μέγεθος της εθνικής επιτυχίας. Καλούμε όσους αντιδρούν να αξιολογήσουν πως θα συμπεριφερόντουσαν, αν παραδείγματος χάριν αντί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη θέση του βρισκόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι αυτονόητο το ιστορικό και σημαντικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ».

«Αυτό που εμείς εισπράξαμε στις ΗΠΑ είναι πως αυτού του είδους οι θέσεις που βάζουν εμπόδια στους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δεν είναι μία θέση που ακούν ευχάριστα οι σύμμαχοί μας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία».