«Tέτοιες δηλώσεις σαν του κ. Σκουρλέτη αποτελούν δώρο για εμάς. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιοι έχουν μια κρίση ορθή και σωστή για τα πράγματα και ποιοι τελικά κάνουν απλά λεκτικές ακροβασίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, αναφορικά με την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Προφανώς υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά την πορεία των τιμών όμως το πολιτικό κεφάλαιο σε ότι αφορά το ποιος θα λύσει αυτό το πρόβλημα είναι ανέγγιχτο. Η πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή και ο κ. Μητσοτάκης μπορούν να δώσουν τις λύσεις εκείνες σε αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να πούμε στους πολίτες μια μεγάλη αλήθεια, ζούμε έναν παγκόσμιο πόλεμο των πρώτων υλών, υπάρχει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας –Ουκρανίας υπάρχει όμως και ένας παγκόσμιος πόλεμος στις πρώτες ύλες».

«Έχουμε λοιπόν ένα ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στην πανδημία έλεγε ''δώστε τα όλα τώρα, αν δεν τα δώσετε τώρα πότε θα τα δώσετε''. Μπήκε το πρόβλημα στο ρεύμα άρχισε ο ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε «δώστε τα όλα τώρα αν δεν τα δώσετε τώρα πότε θα τα δώσετε», έλα όμως που ήρθε και το προβλημα στα καύσιμα... Με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ αν τα δίναμε μόνο όλα στην πανδημία τώρα δεν θα υπήρχε φράγκο να δώσουμε στην υπόθεση του ρεύματος. Δώσαμε στο ρεύμα. Με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ αν τα δίναμε όλα στο ρεύμα δεν θα υπήρχε να δώσουμε τίποτα σδ ότι αφορά τη βενζίνη. Επίσης με αυτό τον παγκόσμιο πόλεμο πρώτων υλών έρχονται ζητήματα και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας εμείς για αυτό λέμε ότι κάνουμε μια πολιτική βοήθειας στον καταναλωτή και τον πολίτη αλλά με δημοσιονομική λογική. Δεν θέλουμε να τους τα δώσουμε σήμερα για να έρθουμε να τους τα πάρουμε όπως το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά με την κριτική του κ. Σκουρλέτη για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε: «Καλά κάνει ο κ. Σαρακιώτης και παίρνει τις αποστάσεις του γιατί τέτοιες δηλώσεις σαν του κ. Σκουρλέτη αποτελούν δώρο για εμάς. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιοι έχουν μια κρίση ορθή και σωστή για τα πράγματα και ποιοι τελικά κάνουν απλά λεκτικές ακροβασίες. Εδώ νομίζω περιγράφεται πολύ απλά με ''το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη''. Ακόμη και οι Τούρκοι κατάλαβαν τι έγινε στις ΗΠΑ, δείτε τα τούρκικα ΜΜΕ, δείτε την γκρίνια του Τσαβούσογλου ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ κανει πως δεν καταλαβαίνει».

«Εγώ πιστεύω ότι έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Άκουσα τον κ. Σαρακιώτη ο οποίος έλεγε με αγωνία τι θα γίνει με τα F16 με την Τουρκία ναι αλλά την ίδια στιγμή είναι το κόμμα που καταδικάζει τον οποιοδήποτε εξοπλισμό και την οποιαδήποτε συμμαχία. Είναι υποκριτικό αυτό, πως θα αντιμετωπίσουμε τους τούρκους επειδή υπάρχει μια αυξημένη προκλητικότητα με ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, θα τους ραίνουμε με λουλούδια και θα κανουμε πασιφισμό και θα πούμε δεν θα περάσετε γιατί κάνουμε μια πολιτική Γκάντι;», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εδώ συγκρούονται καθαρά δύο δόγματα, το δόγμα θωράκισης της χώρας, διπλωματικής διεθνούς και στρατιωτικής αμυντικής είναι το δόγμα Μητσοτάκη. Το δόγμα ισχυροποίησης της φωνής μας είναι το δόγμα Μητσοτάκη με το δόγμα η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το δόγμα Τσίπρα. Βλέπουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κινήθηκε με μικρότητα πολιτική. Δεν θα μείνω στον κ. Σκουρλέτη ήταν απαράδεκτη η δήλωσή του γιατί ο κ. Σκουρλέτης δεν είναι κάποιος τυχαίος, είναι κεντρικό στέλεχος», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Να θυμίσω τον κ. Τζανακόπουλο πριν καν τη ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο είχε βγάλει πόρισμα αποτυχίας, ακούστε με τι σοβαρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις και πραγματικά τους προκαλώ, θα βγούνε μετρήσεις τις επόμενες ημέρες, πιστεύουν ότι οι εντυπώσεις τις οποίες μεταφέρουν οι ίδιοι για την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα είναι οι ίδιες με τις μετρήσεις που σύντομα θα προκύψουν για το αν ήταν πετυχημένο ή αποτυχημένο το ταξίδι του πρωθυπουργού; Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση λειτούργησε σαν ένα κόμμα του 3%, σαν ένα ακραίο ριζοσπαστικό κόμμα. Τέτοια δώρα σαν τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη είναι ευπρόσδεκτα», κατέληξε.