Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της επιδοματικής πολιτικής στα καύσιμα άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του parapolitika.gr και με δεδομένο ότι σήμερα η τιμή της απλής αμόλυβδης κυμαίνεται μεταξύ των 2,25 - 2,30 ευρώ ανά λίτρο, δήλωσε πως «θα κάνουμε πάντοτε ότι καλύτερο μπορούμε... Θα αξιοποιούμε κάθε δημοσιονομική δυνατότητα προς όφελος της κοινωνίας». Ωστόσο αυτή τη στιγμή το δημοσιονομικό περιθώριο έχει εξαντληθεί λόγω των παρεμβάσεων στα τιμολόγια ρεύματος  οι οποίες από τον Ιούλιο αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε στα σενάρια περί μίνι ανασχηματισμού με έναν περίεργο τρόπο. Ο ίδιος απέφυγε όπως ήταν λογικό να απαντήσει ευθέως, ωστόσο σε ερώτηση δημοσιογράφου «να μην κανονίσουν κάτι οι πολιτικοί συντάκτες την Πέμπτη (σ.σ. σε περίπτωση ανασχηματισμού), ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Μην κανονίσετε τίποτα για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».