Το βλέμμα της Χαριλάου Τρικούπη είναι στραμμένο στη λίστα με τους εκλεγμένους στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την εκλογή γραμματέα και του 31μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, του οργάνου που θα είναι υπεύθυνο για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνεται η άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο εσωκομματικό σκηνικό και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις ενδιαφέρουσες πλευρές της.

Δεύτερη θέση για τον Χριστοδουλάκη – Έκτος ο Χρηστίδης

Ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, κατάφερε να συγκεντρώσει να τερματίσει στη δεύτερη θέση ανάμεσα στο βασικό δίδυμο του Ν. Ανδρουλάκη δηλαδή ανάμεσα στους κ.Σπυρόπουλο και κ.Ξεκαλάκη.

Τέταρτος τερμάτισε ο Κ. Παπαδημητρίου από την ηγεσία του Οικονομικού Επιμελητηρίου (με 956 ψήφους), από την πλευρά Ανδρουλάκη. Ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, στέλεχος από την Καρδίτσα -ομοίως από την πλευρά Ανδρουλάκη- έλαβε την πέμπτη θέση με 883 ψήφους, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης την έκτη με 838 ψήφους.

Ψηλά εξελέγη ο Μανώλης Όθωνας (στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά)- εκλέχτηκε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, όπως και άλλοι που ανήκαν στο πλευρό της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και είχαν ταχθεί -έστω και διακριτικά- υπέρ της νυν ηγεσίας.

Το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη συνεδρίαση

Στελέχη και βουλευτές στρέφουν το βλέμμα τους στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, όπου θα εκλεγεί ο νέος Γραμματέας και το 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Α. Σπυρόπουλος αναμένεται ότι θα θριαμβεύσει και σε αυτήν την κάλπη, ενώ στο Πολιτικό Συμβούλιο θα εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις.

Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη πάντως είναι το κόμμα να αποδειχθεί καλά προετοιμασμένο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο.