Στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις τους και τις παραλείψεις του. Να μην κλειστούμε στα γραφεία μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε ως πρωταγωνιστές» στο πολιτικό σκηνικό. Οι επόμενες εκλογές θα μας βρουν έτοιμους» τόνισε στην συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Προτεραιότητα για την Παράταξη όπως είπε, είναι «να ξαναβρεί φωνή η δυναμική Ελλάδα και όραμα η νεολαία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα του δημογραφικού, όμως σύμφωνα με τον ίδιο, στην κυβέρνηση «έχουν άλλες προτεραιότητες».

«Να τελειώνουμε με την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο. Συναγωνίζονται μεταξύ τους. Μιλούν και πράττουν μόνο για τους λίγους» επισήμανε αναφερόμενος τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η οικογενειοκρατία θρέφει και τον ίδιο ως πολιτική παράδοση» ανέφερε αιχμηρά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εμείς βάζουμε τα συμφέροντα του λαού πάνω από όλα».

«Ας σταματήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Η αδράνεια της κυβέρνησης πολαπλασιάζει τα προβλήματα του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας και τη στάση της ΕΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όραμά μας και εθνικός μας στόχος είναι η Μεσόγειος να παραμείνει μία ελληνική θάλασσα».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πριονίζουν το κλαδί που κάθονται»

Οι πολιτισμοί αρχίζουν να απειλούνται με κατάρρευση, όταν υπερβαίνουν τα όρια της περιβαντολογικής τους βιωσιμότητας, τόνισε ακόμη. Η απλιστία του καπιταλισμού οδηγεί σε καταστρεπτικές παρεμβάσεις στη φύση, συσσωρεύοντας νέους κινδύνους στην υγεία μας, πρέπει να μπουν όρια και κανόνες, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, τόνισε αναφερόμενος στην σημερινή παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να είναι η απαντήση σε όλες τις ανισότητες που υπάρχουν.

Aκόμη, τόνισε ότι οι σοσιαλδημοκρατικές ιδέες είναι η απάντηση στα σημερινά προβλήματα, «που αν επικρατήσουν θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον αλληλεγγύης, ανθρωπιάς. Αυτές οι ιδέες έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, να ζήσει μία ζωή με αξιοπρέπεια».

Οι ιδέες μας ενώνουν τον λαό, δεν επενδύνουν στο διχασμό του όυτε σε κοινωνικούς αυτοματισμούς μετά από μία κοινωνική καταστροφή όπως η ΝΔ του Σαμαρά και ο Τσίπρας. Θέλουμε προοπτική και ευημερία. Καλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να σταματήσουν να επενδύουν στη διχόνοια. Δεν μπορεί συνεχώς να αναζητούν τοξικές αντιπαραθέσεις, φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια που απαξιούν πλήρως την πολιτική. Πριονίζουν το κλαδί που και αυτοί κάθονται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενοχλήθηκαν που ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά του μικρού δικομματισμού των τελευταίων ετών. Γνωρίζω πως δεν θα είναι εύκολη και ευθύγραμμη, αλλά η πορεία της αναγέννησής μας θα είναι νικηφόρα. Η πορεία μας θα είναι δύσκολη, γεμάτη εμπόδια, γιατί αμφισβητούμε ευθέως σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας. Βλέπουν και οι δύο τους ως πραγματική απειλή την αναγέννηση της Δημ. Παράταξης και κυρίως οι εκπρόσωποι αυτών των κατεστημένων και των συστημάτων εξουσίας. Μόνο αυτή η παράταξη έχει το ιστορικό ανάστημα να συγκρουστεί απέναντί τους, όπως αποδείξαμε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ενότητα, μαχητικότητα και καθαρές κουβέντες προς όλες τις πλευρές. Δε θα διχάσουμε αλλά και δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη σε αυτή τη νέα της εποχή. Αν νομίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν την πορεία μας, είναι γελασμένοι. Ό,τι και να σχεδιάζουν στο παρασκήνιο, θα είναι ηττημένοι και θα είμαστε νικητές».

«Τώρα είμαστε ενωμένοι, με βαθιά πίστη, κοινές αγωνίες και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Το βλέπω στα μάτια σας. Θέλουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, με καθαρό λόγο. Ας γίνουμε ένα κοινωνικό κίνημα που θα ανατρέψει όλα τα κατεστημένα. Στις επόμενες εκλογές, από την όχθη των νικητών θα βλέπουμε στην όχθη των ηττημένων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τους ηττημένους».

«Για τη θέση του γραμματέα, προτείνω τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος που χαίρει εκτίμησης μέσα στην παράταξή μας. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει πάρα πολλά και στον εργασιακό του βίο».

Τα 31 άτομα που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αλεξόπουλος Γρηγόρης, Αντωνίου Τόνια, Αποστόλου Ολυμπία, Γιάνναρος Γιώργος (ΔΗΜΑΡ), Δαλαμπούρα Πέννυ, Ευθυμίου Πέτρος , Καναβάκη Μαρία, Καστανίδης Χάρης, Κεφαλίδου Χαρά (βουλευτής), Κουκουλόπουλος Πάρις, Λάμψα Πωλίνα, Λοβέρδος Ανδρέας, Μάντζος Δημήτρης, Μαργαρίτης Θόδωρος (ΔΗΜΑΡ), Μαρκογιαννάκη Όλγα, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Μίλης Νίκος, Μπέη Ρωξάνη, Ξεκαλάκης Στέφανος, Οικονόμου Δημήτρης, Παπαγεωργίου Γιάννης, Σαουλίδης Αντώνης, Σαχινίδης Φίλιππος, Σκανδαλίδης Κώστας, Σκαφίδας Γεράσιμος (σκηνοθέτης - ηθοποιός), Χαλάτση Έφη, Χρηστίδης Παύλος, Χριστοδουλάκης Μανώλης, Χρονοπούλου Ελένη, Χρυσόγονος Κώστας, Τσακάλου Δανάη (η νεότερη υποψήφια του πολ. Συμβουλίου).

Εκ του καταστατικού θα συμμετεχεί στο Συμβούλιο Γιώργος Παπανδρέου, Μιχάλης Κατρίνης, Λιακούλη Λίτσα, Πάνας Απόστολος, Πόντας Απόστολος, Τσούμας Γιώργος (εκπρόσωπος Νεολαίας ΚΙΝΑΛ).