Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν γνωστές.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για Γραμματέα του κόμμματος την πρώην εκπρόσωπο τύπου, Ράνια Σβίγκου στην συνεδρίαση της ΚΕ και για αναπληρωτή Γραμματέα τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Η υποψηφιότητα της κρίνεται ως μια πρόταση τομή για την ενότητα του κόμματος καθώς η Ράνια Σβίγκου ανήκει την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην «Ομπρέλα».

Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι παρά το άνοιγμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία δεν θα χάσει τον αριστερό του προσανατολισμού ενώ παράλληλα διαμηνύει ότι παρά τις απώλειες που είχε η Ομπρέλα στις εσωκομματικές διαδικασίες δεν επιθυμεί να τους βάλει στο περιθώριο.

Νωρίτερα αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές είχε αναφέρει ότι «πως το μήνυμα της αλλαγής ήταν βροντερό αλλά και πολυδιάστατο. Και αφορά και εμάς. Ήταν μήνυμα κυρίως προς το Μαξίμου αλλά ήταν μήνυμα και προς την Κουμουνδούρου. Και οφείλουμε έτσι να το αναγνώσουμε και στην Κουμουνδούρου. Ως μήνυμα και ταυτόχρονα εντολή αλλαγής και προς εμάς. Για τον τρόπο που κι εμείς λειτουργούμε, για το τρόπο που δουλεύουμε».

Η πρόταση Τσίπρα

Οι υποψήφιοι που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι εξής: Αχτσιόγλου Έφη, Δούρου Ρένα, Τεμπονέρας Διονύσης, Παππάς Νίκος, Σπίρτζης Χρήστος, Ραγκούσης Γιάννης, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Ηλιόπουλος Νάσος, Ζαχαριάδης Κώστας, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Όλγα Γεροβασίλη, Παύλο Πολάκη, Ανδρέα Ξανθό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Νίκο Μπίστη, Πάνο Σκουρλέτη, Πάνο Ρήγα, Νίκο Σκορίνη, Στέφανο Τζουμάκα, Αλέκο Φλαμπουράρη, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Κνήτου, Παναγιώτα Μπελώνη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Έφη Καλαμαρά, Ελένη Συμεωνίδου, Χάρις Ματσούκα, Δανάη Κολτσίδα, Πέτρο Καλκαδή, Μάγκη Δούση, Θεανώ Φωτίου, Παναγιώτα Πανδή, Ζωή Καρκούλια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης  δήλωσαν ότι στα πλαίσια της ανανέωσης του οργάνου απο νέα στελέχη δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι για την πολιτική Γραμματεία.