Για την έντονη τουρκική προκλητικότητα και τις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας μίλησε στο LIVE NEWS ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης.

«Η Τουρκία επιστρέφει στην ένταση συνολικά, όχι μόνο στο Αιγαίο» σημείωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

 «Καταρχάς στο ΝΑΤΟ που επιχειρεί να ανατινάξει μια κεντρική επιλογή της δυτικής συμμαχίας, που είναι η επέκταση στη Σουηδία και τη Φινλανδία, στη Συρία όπου ετοιμάζει μια νέα στρατιωτική αποστολή εναντίον των Κούρδων, που είναι σύμμαχοι των Αμερικανών, αλλά και στο Αιγαίο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε ο κ. Καιρίδης.

 «Η επίθεση γοητείας που επιχείρησε ο Ερντογάν δεν του βγήκε και δεν μπορούσε να του βγει, γιατί η Τουρκία δεν αλλάζει» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι είναι και οι εσωτερικοί πολιτικοί λόγοι που οδηγούν την Τουρκία σε αυτές τις αποφάσεις.

 «Ο Ερντογάν δίνει έναν αγώνα πολιτικής -και όχι μόνο- επιβίωσης και υποτάσσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στις εσωτερικές του ανάγκες, με ότι αυτό συνεπάγεται» πρόσθεσε.