Aπάντηση στο απειλητικό μήνυμα που έστειλε στην Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, έδωσε ο κυβερνητικός επρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με σχόλιο του ξεκαθαρίζοντας ότι τίποτα και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. 

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση», αναφέρει επίσης ο Γιάννης Οικονόμου.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας».

Ερντογάν: Μην εξοπλίζετε τα νησιά, μιλάω σοβαρά, δεν αστειεύομαι

Νωρίτερα, απειλές κατά της χώρας μας εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου βρίσκεται για την στρατιωτική άσκηση «EFES 2022».

«Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτό το έθνος είναι αποφασισμένο, αν πει κάτι, θα το ακολουθήσει» ανέφερε.

Μάλιστα, τραβά παραπάνω το σχοινί τονίζοντας ότι αυτή η χώρα απο την ίδρυση της βασίζεται στις πλάτες άλλων χωρών και εμπλέκεται στους υπολογισμούς άλλων χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος στο παραλήρημά του απείλησε την χώρα μας πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την ισχύ της για την εφαρμογή των συνθηκών «που παραβιάζει η Ελλάδα» και κάλεσε την Αθήνα «να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε έναν αιώνα πριν».