«Δεν έχω υπάρξει αποδέκτης οποιαδήποτε διαρροής από το στράτευμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως δέχεται απειλές ο ίδιος και η οικογένεια του και αρχειοθετούνται όλα τα απειλητικά tweet ώστε να αποσταλούν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι το στράτευμα είναι σουρωτήρι και διάτρητο, είπε πως πρέπει να παραιτηθεί ή να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουρνούς στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι βρίσκονται troll του Μαξίμου πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αρχειοθετούνται όλα τα tweets που με χαρακτηρίζουν προδότη, που απειλούν τη ζωή εμένα και της οικογένειας μου που στοχοποιούν τη σύζυγο μου που είναι πανεπιστημιακός τουρκικής καταγωγής, που δίνουν τις διευθύνσεις των γραφείων μου και τα τηλέφωνά μου. Επειδή όλα αυτά προφανώς όπως καταλαβαίνετε τα σώζουμε διότι θα κατατεθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τις επόμενες μέρες, οφείλω να σας πω ότι δεκάδες από αυτά τα ανώνυμα bots και trolls στο twitter έχουνε ταυτόχρονη ημερομηνία ίδρυσης των accounts τους τον Μάιο του ’22».

«Αυτό σημαίνει ότι κάποια κέντρα, κι εγώ χαίρομαι που έστω κι αργά βγαίνουν ένας-ένας οι εκπρόσωποι της ΝΔ που υποδαύλισαν αυτή τη κατάσταση χθες βγαίνουν σήμερα και παίρνουν αποστάσεις και καταδικάζουν κι αυτό είναι θετικό. Διότι χθες ο κος Γαϊτάνης από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ όχι μόνο δεν καταδίκασε αλλά επί της ουσίας αναπαρήγαγε ότι εγώ εξέθεσα ευαίσθητες πληροφορίες στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δεν αποκάλυψα τίποτα», είπε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που ενόχλησε και χαρακτηρίστηκε ως διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών, ο κ. Μπουρνούς απάντησε: «Αυτό πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος ο κος Παναγιωτόπουλος ο οποίο προκάλεσε το πρόβλημα με μια δήλωση η οποία είναι πρωτοφανής για πολιτικό προϊστάμενο της Άμυνας της χώρας. Ένας πολιτικός προϊστάμενος της Άμυνας ο οποίος σε στιγμή κρισιακή με το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν και τις προκλητικές του δηλώσεις βγαίνει και λέει σουρωτήρι επί της ουσίας και διάτρητο το στράτευμα, ξέρετε τι κάνει; Την επομένη στιγμή παραιτείται και αν δεν παραιτείται τον αποπέμπει ο πρωθυπουργός! Εδω υπάρχει χοντρό θέμα. Εξέθεσε τον στρατό. Δεν ξέρω αν είδατε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών που ήταν σφοδρή εναντίον του υπουργού κι όχι εναντίον εμού ότι διέρρευσα δήθεν πληροφορίες».

«Σε ότι με αφορά δεν έχω υπάρξει δέκτης οποιασδήποτε διαρροής από το στράτευμα. Τα στοιχεία που χρησιμοποίησα είναι δημοσιευμένα σε ξένα και ελληνικά sites και τα χρησιμοποίησα υπό μορφή ερώτησης διότι έμενα αυτό που με ενδιαφέρει επειδή εγώ όταν ξυπνάω το πρωί στο μπαλκόνι μου βλέπω την ακτή και την πόλη του Δικελί στα 20 ναυτικά μίλια, δεν βλέπω την Φιλόθεη και το Ψυχικό, εννοώ ότι εγώ ακριβώς επειδή έρχομαι από έναν ακριτικό νομό έχω ένα λόγο παραπάνω να επιτελώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα όπως ορίζονται από το σύνταγμα. Είχαμε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για ενημέρωση από τον υπουργό για τον εξοπλισμό που θα στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία κι ο κος Παναγιωτόπουλος επέλεξε αρχικά να κάνει τη συνεδρίαση με ανοιχτές κάμερες...», ανέφερε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Εκ των υστέρων δεν συμφωνείτε και εσείς ότι αυτή η συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και στο υπουργείο Άμυνας;

«Συμφωνώ απολύτως και γι’ αυτό όταν τέλειωσε η τοποθέτηση η αρχική του κ. Παναγιωτόπουλου σηκωθήκαμε σύσσωμοι και ζητήσαμε «και τώρα κλείστε τις κάμερες για να κάνουμε ερωτήσεις» κι αυτό το αρνήθηκαν. Εύχομαι ο υπουργός και το προεδρείο της Επιτροπής την επόμενη φορά να το προνοήσουν αυτό και να μην ζητήσουν ανοιχτή συνεδρίαση», συμπλήρωσε.

«Δεν αποκάλυψα καμία ευαίσθητη θέση ή διάταξη του στρατεύματος στη Λέσβο ή στη Λήμνο όπως με κατηγορούν τα ανώνυμα bots και trolls στο twitter. Όλα είναι δημοσιευμένα, πήρα από αγγλόφωνο ουκρανικό site το οποίο το παραθέτω και στη σελίδα μου στο Facebook. Το ουκρανικό site παραθέτει αναλυτικά δημοσίευμα που λέει με ακρίβεια μονάδας το τι οπλισμό θα στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία. Αν παρατηρήσετε την τοποθέτηση μου στο video και στα πρακτικά αφού θέτω τις ερωτήσεις με ένταση αφού με ενδιαφέρει η άμυνα των νησιών μας λέω στο τέλος «είναι εύκολο να απαντηθούν αν κλείσετε την κάμερα για 10 λεπτά». Έχω πλήρη συναίσθηση του τι κάνω. Ανατρέξτε ξανά στην τοποθέτηση μου δεν ορίζω που βρίσκεται η οποιαδήποτε αποθήκη, ρωτάω μάλιστα « θα είναι από τα νησιά; Θα είναι από τον Έβρο; Θα είναι από άλλου;» Δεν αναφέρω τίποτε συγκεκριμένο που να προδίδει θέσεις ή διατάξεις του στρατού», υποστήριξε ο κ. Μπουρνούς.

«Υπουργός Άμυνας που λέει δημοσίως στις κάμερες ότι ο στρατός είναι σουρωτήρι δεν καταλαβαίνει πόση επικινδυνότητα φέρει αυτή του η δήλωση και κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση του», είπε κλείνοντας.