Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
theodorikakos
Πολιτική

Στην Καλαμάτα ο Θεοδωρικάκος: Ανακοίνωσε την κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου - «Ενισχύουμε τις υποδομές της ΕΛΑΣ»

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο τον κ. Χρυσόστομο


Στην πόλη της Καλαμάτας βρέθηκε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο τον κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια, μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετείχε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο, Αθανάσιο Βασιλόπουλο.

theodorikakos_1

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Παραβατικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου, αλλά και για τα υπό εξέλιξη αναπτυξιακά έργα στην πόλη με πόρους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επόμενος σταθμός του κ. Θεοδωρικάκου ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου ενημερώθηκε για τα στοιχεία της εγκληματικότητας.

Οι Αξιωματικοί, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ενημέρωσαν τον υπουργό για τα στοιχεία των δεικτών παραβατικότητας στην περιοχή, τα οποία είναι μειωμένα.

theodorikakos

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι σε χώρο που θα παραχωρηθεί απ’ τον ΟΑΕΔ θα κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις με την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα και επομένως αυτό απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας για να μπορεί η πανέμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας να υποδέχεται τους τουρίστες και να τους εμπνέει ένα αίσθημα ασφαλείας, το ίδιο που οφείλει να εμπνέει σ’ όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας».

«Υπάρχει στενότατη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τις αρχές της αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα τον Δήμο της Καλαμάτας με τον οποίο η ελληνική αστυνομία έχει το ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί ήδη με 7 κάμερες παρακολουθούν μία σειρά επίμαχα σημεία στην πόλη και ενισχύει και με αυτό τον τρόπο τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Η εικόνα είναι διαρκώς βελτιωμένη, υπάρχει μείωση γύρω στο 25% της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία όπως το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είναι από τις πλέον ασφαλείς περιοχές και περιφέρειες της πατρίδας μας με 25% μείωση. Πιστεύω όμως, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για αυτό και βασικό θέμα στην σύσκεψη μας ήταν η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης και η παρουσία της αστυνομίας παντού έξω στις περιοχές και στις γειτονιές της Καλαμάτας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ενισχύουμε και τις υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας. Το καλό νέο είναι που έχουμε σήμερα για τους πολίτες της Καλαμάτας είναι, ότι ύστερα από την κατάλληλη και συστηματική προετοιμασία είμαστε σε συνεννόηση και πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ να εκχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία ένα ακίνητο περίπου 9 στρεμμάτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου για την Αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας», δήλωσε επιπρόσθετα ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Πιστεύω ότι είναι μία απόφαση που ανταποκρίνεται σε ανάγκες και σε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και το νέο Μέγαρο με τη θέση στην οποία βρίσκεται θα συμβάλλει πολύπλευρα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», είπε κλείνοντας.

theorikakos_2