Νέα κοινά ανάμεσα στη ρητορική Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας και στην κριτική που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Περίπου μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα της Daily Sabah η οποία έκανε λόγο για απόλυτη ταύτιση απόψεων Ερντογάν - Τσίπρα στην κριτική που ασκούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σειρά έχει η εφημερίδα Aydinlik η οποία εκμεταλλεύτηκε την πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο EURACTIV, πως «η Ελλάδα καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων».

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας έχει τίτλο: «Ομολογία Τσίπρα: Η Ελλάδα πιόνι τρίτων δυνάμεων», το δημοσίευμα παρουσιάζει αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.



«“Η Ελλάδα όχι μόνο εγκαταλείπει το σταθερό της δόγμα στην εξωτερική πολιτική, αλλά γίνεται ένας πειθήνιος και δεδομένος σύμμαχος της Δύσης που, στο τέλος της ημέρας, καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων”, είπε ο Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα» γράφει η Aydinlik.

Στη συνέχεια η εφημερίδα παρουσιάζει τα σχόλια του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας για τη σημερινή θέση της Τουρκίας, και την προσπάθειά της να εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη, καθώς και την ένταση με την Ελλάδα, τονίζοντας πως θα πρέπει να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.