Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στον Γιώργο Κουβαρά και την εκπομπή «Στο Κέντρο» για όσα έζησε κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος του 2015, την προσέγγιση του από την τότε κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και τι διαφορετικό θα είχε κάνει ο ίδιος, αφήνοντας έμμεση αιχμή για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν του είχε προσφερθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας από τον κ. Τσίπρα χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είχε συζητηθεί σε πολλά επίπεδα τότε. Ήταν περισσότερο συζήτησεις που γίνονταν στο παρασκήνιο. Ανεξάρτητα απ' ότι έγινε, η αλήθεια είναι ότι συζητιόταν. Πρόταση δεν έγινε ποτέ. Κατ αρχάς η πρόταση δεν γίνεται από πρόσωπα, γίνεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Θα σας πω κάτι. Αν είχε γίνει, εγώ δεν θα συμφωνούσα ποτέ να γίνει δημοψήφισμα».

Για την περίοδο του δημοψηφίσματος υπογράμμισε:

«Όσοι ήμασταν στο επίκεντρο των εξελίξεων ζήσαμε δύσκολες στιγμές. Σε κάποια στιγμή πραγματικά είδαμε μπροστά μας την Ελλάδα να γίνεται Βενεζουέλα... Μία βδομάδα μετά το δημοψήφισμα το Όχι έγινε Ναι και εκεί σταμάτησε η τραγωδία».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι θα είναι παρών στις εκλογές.