Μετά την ήπια στάση που τήρησε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στην ακραία ρητορική του εξαπολύοντας νέα λεκτική επίθεση του κατά της Ελλάδας, με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ έφτασε στο σημείο να καλέσει τον ελληνικό λαό να δώσει «δημοκρατικό μάθημα στους κυβερνώντες» που τον οδηγούν «σε περιπέτειες και καταστροφικό τέλος».

«Σκληρή» απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων που έκανε τις τελευταίες ώρες, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο», κατέληξε με νόημα ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους.

Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις πρόσφατες προσωπικές επιθέσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τα περί «αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», αυτή τη φορά επιχειρεί παρέμβαση και στα εσωτερικά της Ελλάδας

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη χώρα μας, ότι μπορεί να έρθει «ένα καταστροφικό τέλος» για τον ελληνικό λαό.

«Διώξτε τους κυβερνώντες γιατί θα έχετε καταστροφικό τέλος»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση της επιθετικότητας που επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό, επιχείρησε ακόμα και παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας.Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί».

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό», είπε με εμπρηστικό τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος.