Η διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ευρώπη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» , με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η χώρα έχει τον αγωγό TAP και τη Ρεβυθούσα.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι αυτό το οποίο ζούμε είναι το μεγαλύτερο ιστορικό φαινόμενο στην Ευρώπη από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως εάν ο πλανήτης μπει σε ύφεση, θα επηρεαστούν η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ είπε πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος.

«Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας πολυ δύσκολος χειμώνας, αυτό να το ξέρουμε όλοι. Δεν μπαίνουμε σε ένα φυσιολογικό χειμώνα στην Ευρώπη, μπαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη», δήλωσε.

Ακόμα, εξέφρασε την ανησυχία του για κοινωνικές εκρήξεις.

«Όποιος δεν ανησυχεί είναι αφελής. Είναι δυνατόν σε μια οικονομία που έχει πιέσεις, πληθωρισμό, ελλείψεις και οι κοινωνίες να συνεχίζουν να πορεύονται με ηρεμία; Είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να συμβεί, είναι ένα πιθανό σενάριο», τόνισε.

Χαρακτήρισε κακοήθειες να λέγεται ότι οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

«Ο Μητσοτάκης ως υπεύθυνος άνθρωπος αποφάσισε ότι όσο και να τον συμφέρει, είναι προφανές το πολιτικό του συμφέρον να κάνει εκλογές τώρα, δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα έστω και σε μια ελάχιστη πιθανότητα ακυβερνησίας στο δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ναυπηγεία τόνισε ότι διασώζονται όλες οι θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάνε τα ναυπηγεία εδώ και 7-8 χρόνια.

Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο Ερντογάν προγραμματίζει προσάρτηση των Κατεχομένων, επισήμανε πως δεν αποκλείεται να κάνει κάποια περίεργη κίνηση.

Όσον αφορά στη συστατική επιστολή προς υπήκοο του ψευδοκράτους που έγινε Έλληνας, απάντησε πως η υπόθεση δεν έχει ουσία. Σημείωσε πως ο εν λόγω άνθρωπος έχει κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων στην Ελλάδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά γιατί στοχοποιεί εμένα για κανένα άλλο λόγο. Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που λεει να δώσουμε ιθαγένεια σε όποιον μπαίνει στην Ελλάδα να στεναχωρήθηκε που πήρε ιθαγένεια ένας αφού αυτοί λένε να πάρουνε όλοι. Επί της ουσίας πολύ σωστά έχει πάρει ιθαγένεια ο συγκεκριμένος», σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως οι εκπτώσεις θα πάνε καλά και πως είναι μια ευκαιρία να ψωνίσει ο κόσμος σε καλύτερες τιμές

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο τέταρτος χρόνος κυβερνήσεων είναι προεκλογική χρονιά.

Τέλος, είπε πως το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή χάος.