Εκτεθειμένοι οι κ. Βερναρδάκης και Τσίπρας για τις δηλώσεις του πρώτου να εξομοιώσει την υπουργό Παιδείας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ο κ. Κατσαφάδος είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σοκάρει με την εκκωφαντική του σιωπή πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Νομίζω ότι είναι έκθετος όχι μόνο ο κ. Βερναρδάκης αλλά κι ο κ. Τσίπρας, γιατί προφανώς οι ηγέτες και οι ηγέτες μεγάλων κόμματων και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα κατέχουν θεσμικές θέσεις στο πολιτικό σκηνικό, οφείλουν να παίρνουν θέση και να είναι κάθετοι σε τέτοια φαινόμενα και ο κος Τσίπρας μας έχει σοκάρει με την εκκωφαντική σιωπή του», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σαμποτάρει την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο
πρωθυπουργός έχει πει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό ακόμη και σήμερα που μιλάμε μετά την απόλυτη και ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη, ακόμα δεν τον πιστεύουν. Υπάρχει κόσμος, ο οποίος δεν τον πιστεύει γιατί αυτή είναι η νοοτροπία που υπήρχε για το πολιτικό σύστημα της χώρας, ότι ένας πολιτικός ηγέτης δεν λεει την αλήθεια, πάντα κρύβει κάτι από πίσω. Όχι ο Κυριακός Μητσοτάκης είναι το ανάποδο», δήλωσε.

Ακόμα, σημείωσε πως η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βιώνει η χώρα, ενώ είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα.

Τόνισε πως είναι συνεχείς οι έλεγχοι στα πλοία για την ασφάλεια των ταξιδιωτών, ενώ για το πλοίο της άγονης γραμμής σε Κάσο και Κάρπαθο ανέφερε πως κρίθηκε μη αξιόπλοο και το πλοίο θα αντικατασταθεί με άλλο.

«Για πρώτη φόρα γίνονται έλεγχοι και στα ημερόπλοια και στα τουριστικά πλοία. Έλεγχοι γίνονται κι επειδή γίνονται έλεγχοι, γι’ αυτό δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο της Δευτέρας», σημείωσε.

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα στα πλοία, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική.

Σχετικά με την τουρκική ρητορική, δήλωσε πως καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη, ενώ είπε πως ο Ερντογάν κωφεύει και δεν έχει απαντήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τέλος, αποκάλυψε ότι το τελευταίο τετράμηνο έχει αυξηθεί η πίεση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας και το λιμενικό είναι εκεί να αποτρέπει παράνομες εισόδους.

«Τους τελευταίους 4 μήνες δεν σας κρύβω ότι έχει αυξηθεί η πίεση την οποία δεχόμαστε σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μας τρομάζει και δεν μας ανησυχεί, γιατί έχουμε και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχουμε και το know how και τη βούληση, ούτως ώστε να μπορέσουμε αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα και τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επάρκεια», κατέληξε.