Οι αμυντικοί εξοπλισμοί ήταν το αποτέλεσμα συσκέψεως που διοργάνωσε το Υπουργείο Αμύνης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στο Βερολίνο, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς, τον οποίο συνόδευε ο επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Στην προαναφερθείσα σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες από: Γερμανία, Ελλάδα, Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία και Ελβετία.



Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Βερολίνο για τη σύσκεψη ο ΥΦΕΘΑ συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Benedikt Zimmer, τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης της Γερμανίας Αντιναύαρχο Carsten Stawitzki και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αμύνης της Ιταλίας Αντιστράτηγο Luciano Portolano. Επίσης ο Ν.Χαρδαλιάς είχε συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο Μάρα Μαρινάκη στην ελληνική πρεσβεία, κατά την οποία συζητήθηκαν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.