Βόμβα μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «έσπασε» το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ίσως την καραντίνα, προκειμένου να πάει στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό για δεύτερη φορά.


Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ο Αλέξης Τσίπρας είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, γιατί δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του, είτε είχε τελειώσει το 5ήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα.

Μιλώντας το πρωί τη Τρίτης στο OPEN, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, την ώρα που, όπως είπε, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό, αφού νόσησαν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και ο μεγάλος τους γιος.

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου.