Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
Giwrgos_Georgantas1
Πολιτική

Γεωργαντάς στα Παραπολιτικά 90,1 για το κακόβουλο λογισμικό: Πρέπει να είμαστε όσο πιο θωρακισμένοι γίνεται

Τι επισήμανε για το μαλακό σιτάρι αλλά και για το νομοσχέδιο επί της αναβάθμισης του αγροτικού κλάδου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς και τοποθετήθηκε επί του κακόβουλου λογισμικού καθώς το όλο θέμα έχει φτάσει έως τη Βουλή, εν συνεχεία επί του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση στον αγροτικό κλάδο αλλά και επί της επισιτιστικής κρίσης.

Ο κ. Γεωργαντάς σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό υποστήριξε ότι «Πρέπει να τους ανησυχεί όλους. Η όποια βελτίωση στην τεχνολογία ακολουθείται και με όποιους προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν».

Και συμπλήρωσε ότι «Χρήζουν μέτρων ελέγχου και προληπτικών μέτρων. Πρέπει να βελτιωθούμε και στην παρακολούθηση για τον εντοπισμό αυτών των λογισμικών».

Αναφορικά με τη νομοθέτηση για τον αγροτικό κλάδο, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι «αύριο παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και τη θωράκιση της λειτουργίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ώστε να έχει πιο κομβικό και άμεσα συνδεδεμένο ρόλο με τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα στην έρευνα και την κατάρτιση ενόψει των νέων συνθηκών με την κλιματική κρίση και την επισιτιστική επάρκεια».

Τέλος, σχετικά με την επισιτιστική κρίσης, ο υπουργός τόνισε ότι «Στόχευση του υπουργείου είναι ο περιορισμός από την εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων όπως το σιτάρι». Και υπογράμμισε ότι «θέλοντας να δοθεί κίνητρο για την ενασχόληση με το μαλακό σιτάρι, επιδόθηκε σχετική αίτηση στην ΕΕ ώστε αυτό να συμπεριληφθεί στις ενισχύσεις».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη