Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με δήλωσή του στην ΕΡΤ, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο των παραιτήσεων του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων και του γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη εξαιτίας του «κλίματος τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του», όπως τονίζουν πηγές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, της Πολιτικής Γραμματείας, θα ζητήσει εξεταστική για την υπόθεση, διαφορετικά θα δεσμευτεί για προανακριτική όταν γίνει κυβέρνηση.

H δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη