Τις ευχές τους από τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Σακελλαροπούλου από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Στη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο παρέστη σήμερα, Δευτέρα 15 Αυγούστου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου. Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση».

«Εύχομαι οι αξίες αυτές να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά!», κατέληξε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές στα Χανιά, ο πρωθυπουργός μετέβη στο νησί της Τήνου τόσο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όσο και για να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού «Έλλη».

Ο πρωθυπουργός, έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο του καταδρομικού «’Ελλη» που βυθίστηκε στις 15 Αυγούστου του 1940, ανήμερα της Γιορτής της Παναγίας.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η ατμόσφαιρα στο νησί είναι πανηγυρική, ενώ ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε και στη λιτάνευση της ιερής εικόνας, που μεταφέρεται από άντρες του Πολεμικού Ναυτικού και την ακολουθούν οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και του δήμου Τήνου οι οποίες παιανίζουν πένθιμα εμβατήρια, τιμητικά αγήματα, αρχιερείς και πλήθος κόσμου.

«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι και τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας η Ελλάδα, η ορθοδοξία, γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορούμε ατομικά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου στο δρόμο της αυτοπεποίθησης στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής.

»(…) Να σταθούμε δίπλα σε όσους και σε όσες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης χρόνια πολλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Με ποιήμα του Ρίτσου οι ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο

Μήνυμα για τον σημερινό εορτασμό της Παναγίας απέστειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Ο λαός που επιμένει, οι απλοί άνθρωποι που κρατούν με πείσμα τη ζωή τους, τα παιδιά που ονειρεύονται, οι κυνηγημένοι της προσφυγιάς και της φτώχειας, οι πληγωμένοι από την απώλεια, οι φοβισμένοι από το σκότος και το αύριο, αισθάνονται πως σήμερα είναι μια μέρα απαντοχής και ελπίδας», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει:

«Η μέρα της Μάνας που αγαπά, συγχωρεί, παρηγορεί, στηρίζει. Χωρίς να ξεχωρίζει χρώμα, θρησκεία, διαβατήρια. Η μέρα της Παναγίας. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Ανδρουλάκης: Εθνικό χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των ομογενών

Με τους ομογενείς στο Μόντρεαλ του Καναδά γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Ελλήνων της ομογένειας παρέστη χθες στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ομογενείς του Καναδά για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με προσκαλέσουν να περάσουμε μαζί τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας» δήλωσε.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, «οι Έλληνες της διασποράς πρωταγωνιστούν στην οικονομική, κοινωνική και επιστημονική ζωή των χωρών που διαβιούν, γι’ αυτό και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας».

«Έχουμε λοιπόν εθνικό χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες τους ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης, όπου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Εδώ από το Μόντρεαλ θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης» πρόσθεσε.