Τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), δηλαδή της ΕΣΚΑΜΕΑ, αναμένεται να συναντήσει αύριο, Δευτέρα 22 Αυγούστου, στη 1 μ.μ. ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνει η παράταξη έξω από το υπουργείο Υγείας και, φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ θα ζητήσουν να συναντηθούν με τον Θάνο Πλεύρη.

Θέμα της διαμαρτυρίας της ΕΣΚΑΜΕΑ είναι η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με την οποία μειώνεται σε ποσοστό ακόμη και περισσότερο από το 55% η ασφαλιστική αποζημίωση μίας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας για τα ιατροτεχνολογικά υλικά της για τον διαβήτη τύπου 1. Η απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση της εταιρείας, η οποία έχει ήδη “προειδοποιήσει” ότι θα ζητήσει την απένταξη των εν λόγω υλικών από το μητρώο αποζημιούμενων προϊόντων για τον διαβήτη τύπου 1.

Εντολή Πλεύρη

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, σαφή εντολή προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη δώσει ο Θάνος Πλεύρης, προκειμένου ο Οργανισμός να αναζητήσει μία νέα λύση στο θέμα της ορθολογικής τιμολόγησης των αναλωσίμων ιατροτεχνολογικών υλικών για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης ζητεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναζητήσει εκείνη τη λύση, η οποία θα είναι αποκλειστικά προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του Οργανισμού και δεν θα οδηγήσει σε απόσυρση αντλιών ούτε θα επιτρέψει ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας να καταστούν έρμαια των εταιρειών και των ανεξέλεγκτων οικονομικών απαιτήσεών τους.