«Τα γνωστά γεγονότα ήταν η αφορμή για να οδηγηθούμε στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής ήταν  τα εξής: Αν δεν μολύνθηκε το κινητό του Ανδρουλάκη οφείλεται στην πρόνοια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ίδιου να μην ανοίγονται άγνωστοι σύνδεσμοι.», ανέφερε ξεκινώντας τη συζήτηση ο βουλευτής και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση του κόμματος αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τις επισυνδέσεις, Χάρης Καστανίδης, 

«Ποια είναι τα κολοσσιαία ερωτήματα που δεν δόθηκαν απαντήσεις; Επί της νομικής ατέλειας του κοινού νομοθέτη. Κατά την κοινοβουλευτική περίοδο δεν διώκεται συλλαμβάνεται ούτε περιορίζεται καθοιονδήποτε τρόπο Εκτός αν πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα θα πρέπει να υπωθει ποιο είναι;. Συσκοτίζεται πολύ ο ορίζοντας με αυτήν την υπόθεση. Γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα, αλλά γνωρίζουν ότι παρακολούθησαν τον κ. Ανδρουλάκη. Περισσότερο από ποτέ αναγκαίά η εξεταστική για να διερευνηθούν προς προσωπα πράγματα αποφάσεις προκειμένου να καταλήξουμε σε συμπεράσματα ότι υπάρχουν θεσμικές εκτροπές».

«Για το ΠΑΣΟΚ η Εξεταστική πρέπει να συσταθεί. Ποιος και γιατί αποφάσισε την επισύνδεση, τι προέκυψε από την έρευνα. Το πρώτο ερώτημα αφορά τη νόμιμη επισύνδεση, το δεύτερο αφορά το Proedator, ποιοι σχετίζονται με το εμπόριο, πόσοι κατέχουν το λογισμικό της εταιρείας, πόσοι ιδιώτες και έχουν σύνδεση με την ΕΥΠ; Όλα αυτά, πρέπει να ερευνηθούν. Τρίτο ερώτημα, ποιοι άλλοι ενδεχομένως παρακολουθούνται, ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα».

«Ό,τι συνέβη με τον Ανδρουλάκη δεν είναι κρυφό, η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη είναι και ποια άλλα πρόσωπα; Το ΠΑΣΟΚ προτείνει πως η εξεταστική επιτροπή δε διερευνά περιόδους, διερευνά υποθέσεις».