«Ο κόσμος πρέπει να μάθει γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, διαφάνειας, λειτουργίας του κράτους Δικαίου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Εμείς λέμε ξεκάθαρα να υπάρχει μια θεσμική ενημέρωση. Ζητούμε να έρθει όλος ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννακοπούλου.

«Αν υπάρξουν σκιές θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πάει στη Δικαιοσύνη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να συστηθεί η Εξεταστική», υπογράμμισε η ίδια.

«Προφανώς πρέπει να διερευνηθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ, αλλά δεν πρέπει να χαθεί ο στόχος από την καταγγελία», επισήμανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Πρέπει να πέσει άπλετο φως παντού. Πρέπει να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες», δήλωσε επιπρόσθετα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Νάντιας Γιαννακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείσα αν πρέπει να μάθει ο κόσμος γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίμονο! Αυτό είναι αυτό το οποίο λέμε. Δεν είναι ένα προσωπικό θέμα το οποίο αφορά απλά τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα λειτουργίας του κράτους δικαίου. Εμείς λέμε ξεκάθαρα, να υπάρχει μια θεσμική ενημέρωση. Να έρθει όλος ο φάκελος, γιατι αυτό λέμε, θέλουμε φως παντού, θέλουμε να πέσει άπλετο φως, ζητούμε λοιπόν να έρθει όλος ο φάκελος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς λέμε θέλουμε φως παντού και γι’ αυτό ο κος Ανδρουλάκης έχει κινηθεί με έναν απόλυτα θεσμικό τρόπο, έχει κάνει δυο κινήσεις, η μια είναι να πάει κατευθείαν στη δικαιοσύνη και να κάνει μηνυτήρια αναφορά όταν έμαθε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν προκειμένου να υποληφθεί η Δικαιοσύνη του ζητήματος. Άρα λοιπόν έχει ήδη κινηθεί στη Δικαιοσύνη ο κος Ανδρουλάκης και το δεύτερο είναι στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Πρώτον, να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τους ζητήσαμε να γίνει και πριν από το show το οποίο έγινε την Παρασκευή στη Βουλή και προφανώς, προφανέστατα δεν γίναμε σοφότεροι και βεβαίως σήμερα αυτό το οποίο ζητούμε και πιστεύω ότι θα γίνει, είναι να συγκληθεί, να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει εις βάθος όλα αυτά τα ζητήματα.

ΔΗΜ: Μόνο αυτά ή και τα άλλα που θέλει η κυβέρνηση να μπουν στο κάδρο δέκα χρόνια πίσω;

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτά τα οποία ζητάει η αντιπολίτευση. Προφανώς και τις καταγγελίες του ΚΚΕ από τη στιγμή όπου υπάρχουν ξεκάθαρες καταγγελίες γι’ αυτό το θέμα και βεβαίως εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί η διερεύνηση κι ο στόχος από την καταγγελία την οποία έχουμε μπροστά μας. Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι να πέσει φως άπλετο παντού, αν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες βεβαίως και να διερευνηθούν όλες, ότι υπάρχει συγκεκριμένο να διερευνηθεί. Υπάρχει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, το ΚΚΕ, που έχει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες βεβαίως και να διερευνηθούν. Ό,τι υπάρχει συγκεκριμένο να διερευνηθεί. Εμείς ως κόμμα από θέση αρχής, από θέση αξιών κάθε φορά σε όλες τις εξεταστικές λέγαμε να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή διερεύνηση.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς λέμε πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να διερευνηθεί η συγκεκριμένη καταγγελία που έφερε στο φως όλη αυτή την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αυτό είναι το μείζον, αυτό είναι το σημαντικό γι’ εμάς, αυτό πρέπει να διερευνηθεί να πέσει άπλετο φως και βεβαίως πριν τις εκλογές γιατί φοβάμαι πάρα πολύ ότι άμα γινόντουσαν τώρα εκλογές θα πήγαινε στις καλένδες όλο αυτό το ζήτημα. Πριν από τις εκλογές λοιπόν, τώρα την εξεταστική κι από εκεί και περά εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες πχ για την περίοδο την οποία λέει το ΚΚΕ βεβαίως να διερευνηθούν κι αυτές. Δεν έχουμε ταμπού, δεν έχουμε κλειστούς ορίζοντες, ότι υπάρχει συγκεκριμένο βεβαίως λέμε ναι, όχι όμως βεβαίως να χρησιμοποιούνται κάποια πράγματα ως συμψηφισμός για να καλυφτούν ευθύνες ή να χάσουμε την προσοχή μας από αυτό που είναι το μείζον θέμα, η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ερωτηθείσα αν φοβάται ότι μέσα σε ένα κλίμα ακραίας πόλωσης μπορεί να πιεστεί το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στο δικομματισμό

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε ούτε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ζήτημα για μικροπολιτικούς λόγους, το θέλουμε γιατί πιστεύουμε απόλυτα ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα διαφάνειας πρέπει να πέσει άπλετο φως. Από εκεί και πέρα και με βάση τις δημοσκοπήσεις οι οποίες έγιναν και την τελευταία εβδομάδα των διακοπών δηλαδή από εδώ και πέρα γυρνάει ο κόσμος πίσω, φαίνεται να υπάρχει μια σταθεροποίηση του χώρου μας. Θα τα παρακολουθήσουμε όλα, θα τα δούμε όλα. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, υπάρχει το ζήτημα της ακριβείας. Εγω θα σας πω τι μας έλεγε ο κόσμος, και στην πατρίδα μου την Μεσσηνία που είχα κατέβει κτλ βλέπουν τι γίνεται στη Γερμανία και είναι όλοι σε μια απίστευτη ανησυχία, σου λέει τι χειμώνα θα περάσουμε; πως θα βγάλουμε αυτόν τον χειμώνα; Αυτό είναι το μείζον ζήτημα το οποίο απασχολεί τον κόσμο ταυτόχρονα όμως υπάρχει έναν ενδιαφέρον όπως φάνηκε και από τις δημοσκοπήσεις, το 65% του κόσμου θεωρεί ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αυτή. Το γεγονός ότι δεν είναι το πρώτο δεν σημαίνει ότι δεν αφορά όμως την ελληνική κοινωνία.

Ερωτηθείσα αν είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς ποτέ δεν ήμασταν ούτε πιο κοντά στο ένα κόμμα ούτε πιο κοντά στο άλλο κόμμα. Ήμασταν πάντα πιο κοντά στην αυτόνομη πορεία μας. Στην αυτόνομη πορεία της προοδευτικής παράταξης, της δημοκρατικής παράταξης. Κάνεις δεν συζητούσε ούτε για συνεργασία με τη ΝΔ πιο πριν, ούτε βεβαίως για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως το κλίμα όπως φαίνεται σαφέστατα με την ΝΔ έχει επιδεινωθεί όμως κανείς δεν έλεγε και κανείς δεν λέει για καμία συνεργασία.

ΔΗΜ: Έχουν «καεί οι γέφυρες» που θα μπορούσαν να χτιστούν με τη ΝΔ;

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ θα επιμείνω ότι εμείς ποτέ δεν συζητούσαμε για συνεργασία με τη ΝΔ και ότι βεβαίως οποιοδήποτε κλίμα σαφέστατα έχει επιδεινωθεί. Το ίδιο όμως ότι δεν συζητούμε για καμία απολύτως συνεργασία ούτε και με το ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω σε ποιο πράγμα να συζητήσουμε άλλωστε υπάρχουν καταγγελίες αντίστοιχες και για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μη ξεχνάμε και για τα θεσμικά ζητήματα τα οποία είχανε σκάσει επί ΣΥΡΙΖΑ, μη ξεχνάμε για το ζήτημα της Novartis, μη ξεχνάμε πάρα πολλά τα οποία είχανε γίνει τότε άρα λοιπόν αυτόνομα.