Tην Τουρκία συνεχάρη το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, που ουσιαστικά τιμάται από την τουρκική πλευρά η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922, στη Μικρά Ασία.

Ειδικότερα, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε προκλητικά: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Το πιο περίεργο, βέβαια, στην ανάρτηση αυτή είναι πως η LANDCMD συγχαίρει επί της ουσίας την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν με έντονους τίτλους τη ΝΑΤΟϊκή ανάρτηση για την επέτειο που γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς στη γειτονική χώρα, υπογραμμίζοντας πως η κίνηση αυτή ενόχλησε την Ελλάδα.

«Βόμβα από το ΝΑΤΟ, εξαγρίωσε την Ελλάδα», σχολιάζει η Takvim, για την ανάρτηση της LANDCMD.

Παράλληλα, η Soscu γράφει: «Η ανάρτηση του ΝΑΤΟ για την 30η Αυγούστου τρέλανε την Ελλάδα».

«Το μήνυμα του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία τρέλανε την Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημερωτική πύλη sondakika.com.