Συνεχίζει να κλιμακώνεται η παραπλανητική διασπορά παραποιημένων ειδήσεων από την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας.

Ειδικότερα, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις για δήθεν παρενόχληση και παραβίαση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, αυτήν τη φορά η Άγκυρα αναφέρεται σε σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και κατηγορείται ότι προετοίμαζε επιθέσεις.


Ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο

Τόσο τα τουρκικά ΜΜΕ, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο, όπως ισχυρίζεται ο Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προβαίνει σε ανάλογους ανυπόστατους ισχυρισμούς. Το αφήγημα περί εκπαίδευσης «τρομοκρατών» έχουν αναδείξει πολλάκις κορυφαία στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ μεταδίδεται και από μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Άλλωστε, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις πριν μερικές εβδομάδες, αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία. Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» είχε υποστηρίξει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.


Ξέρουμε ονομαστικά έναν - έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο

Ο Τούρκος υπουργός είχε ισχυριστεί ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση.

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν - έναν», ισχυρίστηκε.

Όπως είπε, «εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, η συμμετοχή φέτος στην τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μικρότερη».