«Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν σκληρά οι αντοχές μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εφιαλτική εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου είναι ένα γεγονός που το νιώθουμε όλοι. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη. Δεν καταπονούνται μόνο τα χαμηλά στρώματα, αλλά και η μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις διεθνείς προκλήσεις.

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε μάλιστα πως σήμερα θα υπάρξει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την ενέργεια. Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας για την Ελλάδα, τόνισε πως αναμένεται ένας δύσκολος χειμώνας, ενώ στα «θετικά» μέσα στις «μαύρες ειδήσεις» των τελευταίων ημερών ανέφερε τον τζίρο στον τουρισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει αυτόν του 2019.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην αναλώνεται σε κάθε είδους εσωστρέφεια. Με πλήρη συναίσθηση της κατάσταση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων και θα συνεχίσουμε με σύνεση και σωφροσύνη», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Όπως επισήμανε, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για διαθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, μέτρα και κίνητρα στην αγορά εργασίας. Τέλος θα αναφερθεί στην πλειάδα μέτρων στήριξης των πολιτών στην ενέργεια αλλά και σε μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη στέγαση.

Για αλλαγή εκλογικού νόμου

Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς και να αποτρέπει και την ακυβερνησία και τον σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων.

Aπαντήσεις για Πιτσιόρλα

Απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την παρακολούθηση του Στέλιου Πιτσιόρλα μετά και τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημερί της Δευτέρας (5/9).

«Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις αν όχι σε εμάς, στον στενό του συνεργάτη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει να υπάρξει ακόμα και ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα με θεσμική σοβαρότητα. Εμείς δεν θα ακυρώσουμε το δικαίωμα που δώσαμε στη μειοψηφία να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές. Ωστόσο πρόκειται για μια σοβαρότατη εξέλιξη και τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πιτσιόρλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «πρώτον αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στη Βουλή ότι δεν παρακολουθείτο κανείς. Δεύτερον η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πει ότι ήταν μια παρακολούθηση που ερχόταν από το παρελθόν φάνηκε ότι και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τρίτον υπάρχει και ένα ζήτημα αν ήταν νόμιμη η επισύνδεση αυτή».